Random Article


Jim Shooter teaset een titel bij Image Comics

 

Posted 04/07/2017 by

In oktober 2017 is het 30 jaar geleden dat Jim Shooter werd ontslagen als editor-in-chief bij Marvel Comics. Voor veel lezers was dit het einde van een tijdperk, aangezien de naam van Shooter toch vooral synoniem was voor de waanzinnige successen die Marvel in de jaren tachtig beleefde. Hoewel Shooter zijn eigen enthousiaste biograaf is en graag over dit tijdperk mag vertellen heeft de man niet stil gezeten. Ook na zijn vertrek uit de comicbookindustrie in 1996 toen de markt spectaculair was ingestort bleef hij actief. Niet alleen met commercieel werk voor reclame- tv, en filmstudios maar ook als comicbookmaker

Tijdens een interview met Creator's Talk Podcast vertelde Shooter tussen neus en lippen door dat rond eind 2017 en begin 2018 er een nieuw Image Comics-project zal zijn waar hij bij is betrokken. Aanvankelijk was dit vooral als coach voor de schrijver in kwestie (wiens naam niet wordt prijsgegeven). Maar zoals het er nu naar uitziet zal Shooter ook een verhaal gaan leveren. Hij is in onderhandeling met Neal Adams (Green Lantern/Green Arrow, Batman) die hopelijk dit verhaal zal gaan tekenen. 

Ook als deze bijdrage uiteindelijk niet zal worden toegevoegd aan het comicbookproject is het toch fijn om te weten dat een van de grootste stripmakende persoonlijkheden van de laatste 30 jaar nog altijd zijn ding doet…

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.