Random Article


Review: Edge of VenomVerse #1

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter: ,
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum:
 
Personages:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
3 total ratings

 

Op zijn best


Een leuk "What If"-verhaal!

Op zijn slechtst


Weinig indrukwekkend tekenwerk. Oppervlakkige introductie zonder al te veel diepgang.


In Edge of VenomVerse #1 ontmoeten we de eerste “Venomized” versie van een populaire held(in) bij Marvel, namelijk All-New Wolverine of X-23! Onze recensie van de comic vind je hier!

Posted 28/06/2017 by

 
Full Article
 
 

Na meerdere Venom-variant covers wordt de gimmick omgevormd tot een volwaardige minireeks bij Marvel. Daarom verschijnt de komende maanden Edge of Venomverse, naar het voorbeeld van Edge of Spider-Verse drie jaar terug. In de reeks met telkens een losstaand deel door een verschillend creatief team worden Venom-versies van onder meer All-New Wolverine, Ghost Rider, Iron Man en Gwenpool voorgesteld. De gebeurtenissen uit de vijfdelige minireeks resulteren leiden uiteindelijk tot de start van VenomVerse in september, waarin de verschillende "Venomized" versies elkaar ontmoeten. Het eerste nummer, Edge of VenomVerse #1, focust op X-23/All-New Wolverine en is van de hand van schrijver Matthew Rosenberg (Kingpin, Rocket Raccoon) en artiest Roland Boschi (Wolverine Max, Vision).


 

Just let us eat her — You cannot!

In een wereld waar de jonge mutante en vrouwelijke kloon van Wolverine/ Logan, "X-23", nog steeds vastgehouden wordt, weet de gewelddadige tiener te ontsnappen. Zoals "onze" All-New Wolverine beschikt ze over Adamantium-klauwen en een genezingsfactor, maar vond ze hier ook een opvallende bondgenoot tijdens haar vlucht uit "The Facility". Laura versmelt immers met de dodelijke symbiont Venom, dewelke haar krachten aanzienlijk versterkt.

Laura/ X-23 is nu op de vlucht en op zoek naar een plek in de wereld, maar wanneer twee van de gevaarlijkste wezens in Marvel's universum verbonden zijn, is het slechts afwachten om te zien wie wie net overheerst. Want Venom heeft honger…

In de gebruikelijke 32 pagina's stelt schrijver Matthew Rosenberg (Kingpin, Rocket Raccoon) ons voor aan deze nieuwe combinatie van een jonge X-23 en Venom. Hoewel deze vijf nummers van Edge of Venomverse natuurlijk wel veredelde "What If"-verhaallijnen blijven, is het interessant om lezen hoe deze prominente figuren van Marvel versmolten hadden kunnen worden. Weinig belangrijke actie en weinig diepgang voorlopig, maar Edge of Venomverse #1 is vooral een introductie tot deze  eerste "Venomized" versie van een bekende held(in).

Met een best karig verhaal zonder al te veel opvallende wendingen is het aan het tekenwerk om de comic te onderscheiden van de zovele gimmick-reeksen vandaag de dag bij Marvel. Jammer genoeg zijn de panels van artiest Roland Boschi (Wolverine Max, Vision) maar weinig gedetailleerd en vooral weinig gewelddadig. Van een angstaanjagende combinatie van X-23 en Venom zou je eigenlijk wel wat meer slachtoffers en wat meer bloed verwachten…


Al bij al levert Edge of Venomverse #1, gebaseerd op de Edge of Spider-Verse-variant enkele jaren terug met de introductie van Spider-Gwen, een leuk alternatief verhaal voor X-23 en Venom. De weinige diepgang, de oppervlakkige introductie en het ondermaatse tekenwerk maken van deze comic daarentegen geen verplicht leesmateriaal. Eentje voor de fans van ofwel Venom of X-23 ofwel gimmicks, maar daar houdt het jammer genoeg op. De volgende in lijn is Gwenpool, zelf al een gimmick…

Edge of Venomverse bij Archonia.com

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.