Random Article


Matt Furie wil zijn Pepe the Frog redden via Kickstarter

 

Posted 28/06/2017 by

Matt Furie is een underground cartoonist. Met je zuurverdiende centjes naar de copyshop om daar je boekjes te maken en deze te verkopen op beurzen. Het type moge bekend zijn. In 2006 publiceerde Furie onder de vlag van Fantagraphics een boek met zijn comics getiteld Boys Club. Dit boek ging over vier vrolijke wezens die zich bezighhielden met dolle fratsen dewelke niet zelden werden geïnspireerd door drugs.

Een van deze figuren was Pepe the Frog. Enkele leden van de 4chanfora gebruikten het figuurtje als onderdeel van hun memes waardoor het een eigen leven ging leiden. Tijdens de voorbije Amerikaanse presidentsverkiezingen dook hij meer en meer op in memes van de Alt-Right in Amerika. Ook aanstormend president Trump retweette ooit een plaat waarin hij werd afgebeeld als Pepe the Frog. 

Furie was niet blij dat leden van de deze nationalistische beweging zijn creatie hadden gekaapt en hem misbruikten als onderdeel van haatpropaganda. Wie op Free Comic Book Day de FCBD 2017 Fantagraphics Worlds Greatest-editie heeft meegenomen kon al een verhaaltje lezen waarin Furie zijn creatie begroef. Dat was niet afdoende. Daarom is de tekenaar nu een Kickstartercampagne gestart om een nieuwe magazine te maken waarin een levende Pepe the Frog weer doet waar ie goed in is. En dat is iedereen een goed gevoel geven. Check de Kickstarter hier.

Boys Club bij Archonia.com

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.