Random Article


Gordon Rennie en Duke Mighten rebooten Golden Age-held Fighting American bij Titan Comics

 

Posted 26/06/2017 by

In de jaren 1950 was Marvel's Captain America niet de enige superheld gehuld in de Amerikaanse vlag. Zijn bedenkers Jack Kirby en Joe Simon creëerden immers ook Fighting American, een satirische patriottische oorlogsheld die bovenmenselijk sterk was. Met een quasi identiek oorsprongsverhaal aan Captain America bleef een langlopende reeks sinds zijn debuut in 1954 voor het alter ego van Nelson Flagg en zijn sidekick Speedboy lange tijd uit. Daarom werken Gordon Rennie (2000 AD, Starship Troopers) en artiest Duke Mighten (Judge Dredd) aan een nieuwe reboot bij Titan Comics. Het eerste nummer verschijnt op 11 oktober – de verjaardag van de in 2011 overleden Joe Simon. Eerdere kortstondige reboots van Fighting American vonden plaats in de jaren 90 en 00 bij DC Comics, Awesome Entertainment en Dynamite.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.