Random Article


Review: Weapons of Mutant Destruction #1

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum: ,
 
Personages: ,
 
Coverprijs: $4.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
1 total rating

 

Op zijn best


Interessante groepsdynamiek. Onverwacht geslaagde cross-over.

Op zijn slechtst


Nogal weinig actie gezien de hoofdrolspelers. Geen gevoel van dreiging.


Marvel’s destructieve cross-over tussen Totally Awesome Hulk en Weapon X, Weapons of Mutant Destruction, is van start gegaan! En het is beter dan verwacht! Onze recensie vind je hier!

Posted 25/06/2017 by

 
Full Article
 
 

Doorheen het voorjaar kondigde Marvel alweer een cross-over aan tussen twee van haar reeksen. Het recent teruggekeerde Weapon X en Totally Awesome Hulk vervoegen elkaar in een zesdelige verhaallijn: Weapons of Mutant Destruction door Greg Pak (World War Hulk, Batman/ Superman) en tekenaar Mahmud Asrar (All-New X-Men, Supergirl). In concreto ontmoeten Old Man Logan, Sabretooth, Domino, Lady Deathstrike, Warpath en Amadeus Cho/ ondertussen al een tijdje de huidige Hulk elkaar na een conflict met adamantium-cyborgs met mutantenkrachten. Tijdens hun onderzoek stuitten ze op een mysterieus laboratorium onder leiding van het Weapon X Programma, verantwoordelijk voor al dit kwaad en met slecht één doel: de vernietiging van de mutanten.


Yeah, save the mutants and all that…

Een pizzakoerier komt toe aan een mysterieus en hoogbeveiligd geheim complex. Terwijl hij de gangen doorwandelt en begeleid wordt, vallen de vele huiveringwekkende experimenten op. De eindbestemming is uiteindelijk "Vat H" onder leiding van de gevaarlijke Doctor Alba.

Ondertussen licht Old Man Logan zijn collega Kitty Pryde – de huidige leidster van de X-Men – in over het grootse complot tegen het mutantenras. De X-Men hoeven daarentegen niet te komen, want Logan en zijn team beloven het probleem op hun manier op te lossen. Logan, DeathstrikeSabretooth – alle drie met Adamantium-beenderen nu -, Domino en Warpath voegen meteen de de daad bij het woord en gaan ten rade bij de geniale en oersterke Amadeus Cho/ Hulk. Samen bedenken ze een plan waarbij Cho en Deathstrike op zoek gaan naar de familie van een van de gemechaniseerde mensen, terwijl Logan en zijn team moordenaars en huurlingen het ruigere veldwerk uitvoeren. Alles wijst erop dat het nieuwe Weapon X-programma geleid wordt door een oude getrouwe antagonist van de X-Men. En dat is geen goed nieuws voor Logan en co…

Deze one-shot en het openingsdeel van het verhaal, Weapons of Mutant Destruction: Alpha, doet wat het moet doen. Enerzijds toont het ons de primaire protagonisten met op kop Old Man Logan en Amadeus Cho. Het team van Logan had onderling al een boeiende groepsdynamiek, maar met een echte "held" zoals Cho er (tijdelijk) bij, wordt het allemaal nog wat moeilijker. Alpha heeft dan ook een lage instapdrempel met introducties voor iedereen, waaronder vooral voor Old Man Logan en zijn team, waardoor je je toch wel vragen stelt bij het succes/nut van de recent opgestarte Weapon X-reeks. Dit nummer was eigenlijk een prima beginpunt voor hun verhaal.

Anderzijds belooft het event ook vooral boeiende antagonisten voort te brengen of in de kijker te zetten. Zo hebben we Doctor Alba, de moordlustige onderzoekster die "Vat H" leidt, maar ook haar baas, wiens identiteit we maar niet zullen onthullen. Hier heeft eveneens een diepere dynamiek invloed op hun onderlinge relatie en belooft er vroeg of laat conflict te ontstaan.


Zoals we al langer wisten, bouwt dit eerste nummer van Weapons of Mutant Destruction vooral verder op het interessante schrijfwerk van Pak en zijn aandacht voor de intiemere momenten, waardoor fysieke actie ontbreekt. Je geeft om de personages of bent op zijn minst geïnteresseerd, maar "groots" of "ingrijpend" is het allemaal nog niet. Een echt gevoel van dreiging ontgaat ons dan ook helemaal. Het tekenwerk van Asrar doet bovendien wat het moet doen, maar ook niet meer dan dat. Het tweede deel van Weapons of Mutant Destruction komt eraan in Totally Awesome Hulk #20 volgende week.

Weapons of Mutant Destruction Alpha bij Archonia.com

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.