Random Article


Review: Catalyst Prime – Accell #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $4.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
1 total rating

 

Op zijn best


Het is een prachtig getekende comic.

Op zijn slechtst


Helaas zou het beter op zijn plek zijn als verhaallijn van The Flash.


Accell is de tweede titel van Lion Forge’s nieuwe Catalyst Prime-superheldencomic. Maar een comic maken rond een speedster die niet The Flash is, blijft toch moeilijk…

Posted 19/06/2017 by

 
Full Article
 
 

Sometimes it’s hard to tell if I’m moving fast or the world is standing still.

 

Uitgeverij Lion Forge is met Catalyst Prime een eigen superheldenlijn gestart waarbij alles draait om een gebeurtenis genaamd The Event. Tijdens dit event dreigde de aarde hardhandig in botsing te komen met een asteroïde. Enkele astronauten lieten het leven, waarna gek genoeg niets meer hetzelfde was. Zoals we in Noble al konden lezen was dit het begin van superhelden op aarde. Daar komt met Accell nu een tweede titel bij.

Joe Casey (Sex, Valhalla Mad) en Damian Scott (Batman:Solo, Batgirl) vertellen het verhaal van Daniel Dos Santos, alias de speedster Accell. De jonge Mexicaanse Amerikaan vindt een stukje ruimtepuin dat hij bewaart onder zijn bed. Dit stukje geeft hem supersnelheid en motiveert hem om de strijd aan te binden tegen criminelen. Oh, zijn schoonvader wil hem ook graag dood zien. Zijn grootste probleem is iets anders. Soms haalt de realiteit hem in en zakt ie gewond in elkaar, waarna Daniel even zijn snelheid moet gebruiken om te herstellen. Nogal lastig wanneer je midden in een gevecht bent verwikkeld.

Een cliché zegt dat er altijd ruimte is voor goede ideeën. Een betere vraag zou zijn of er buiten DC's The Flash (en met een beetje goede wil Marvel's Quicksilver) nog behoefte is aan een andere speedster? Om eerlijk te zijn moet je na deze eerste issue al vrij snel concluderen dat Accell vooral overbodig is. Zonde! Want Damion Scott en inkter Robert Campanella maken er een visueel feestje van. De voorbije zes jaar heeft DC geen enkele Flash-comic uitgegeven die er zo goed uitziet als Accell.

De issue bevat goede ideeën waarvan er eigenlijk geen één sterk genoeg is om een eigen serie te rechtvaardigen. Ze zouden beter op hun plek zijn bij DC Comics als onderdeel van The Flash. De makers zijn van goede wil en hebben kwaliteiten te over maar een comic bouwen rond een speedster is gewoon zelfmoord wanneer je dit niet doet onder de vlag van DC of Marvel. Het is een mooi pakket. Toch zou het zeer knap zijn als dit überhaupt over een jaar nog bestaat.

Catalyst prime ACCELL #1 bij Archonia.com

 

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.