Random Article


Review: Infamous Iron Man Volume 1 – Infamous

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum:
 
Personages: , , , , ,
 
Coverprijs: $19.99
 
Verzamelt: Infamous Iron Man #1 - 6
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Doctor Doom als held? Je gaat erin geloven.

Op zijn slechtst


Het is wat te duister getekend.


Doctor Doom zal Tony Stark tonen dat hij het beter kan als Marvel’s nieuwe Infamous Iron Man…

Posted 17/06/2017 by

 
Full Article
 
 

Doom is a problem. A BIG problem!

Hij was de monarch van een klein Oost-Europees land, een wetenschapper, een magiër en heel even was ie zelfs een God. Een ding is deze man altijd geweest: Doom! Alle voorgaande pogingen om zichzelf vooruit te helpen waren in feite verkapte pogingen om iets te veroveren. Was het niet om macht dan ging het wel om respect. Het bracht hem nooit iets, vandaar dat Victor Von Doom het nu over een andere boeg gooit. In de serie Invincible Iron Man kwam hij in het leven van Tony Satrk om hem te helpen met zijn werk als de stalen Avenger. Tony Stark is na de gebeurtenissen in Civil War II even van het speelveld verdwenen en dus zal Doctor Doom de nieuwe Iron Man zijn. Gewoon omdat het lonend is om iets te beschermen in plaats van het te veroveren. 

Brian Michael Bendis (Guardians of the Galaxy, Jessica Jones) gebruikt de nasleep van Civil War II en Secret Wars als startpunt voor een verkenning van Doom's persoonlijkheid. Doom mag dan een held willen zijn, hij blijft ook zichzelf. Eerzuchtig, arrogant en zijn eigen grootste fan. Ondanks dat slaagt diezelfde Bendis erin om je als lezer sympathie te laten voelen voor Doom, omdat ie zo heerlijk authentiek is.  En dat moet ook, want uiteindelijk stuurt S.H.I.E.L.D. een van hun nieuwste agenten op hem af. De man met een serieus huidprobleem, Tante Petunia's favoriete neefje.. Bedenker van de zin: 'It's clobberin time!". Je bent geconditioneerd om automatisch partij te kiezen voor The Thing en toch voelt dat nu heel verkeerd. 

Infamous Iron Man is een interessante nieuwe take op Iron Man en Doctor Doom ineens die wat doet denken aan wat Doctor Octopus en Spider-Man enkele jaren geleden deden in The Superior Spider-Man. Het is jammer dat alles zo duister is getekend door Bendis' oude kompaan Alex Maleev, met wie hij al eens Daredevil maakte. En laat meteen iets heel anders gezegd zijn. Deze comic heeft niet zo gek veel te maken met de wereld van Iron Man, daarvoor is er de zusterreeks Invincible Iron Man met Riri Williams en Tony Stark zelf. Het is eerder een verkapte verhaallijn van de Fantastic Four. Verkent Marvel hier de markt voor een nieuwe herstart van Marvel's First Family? De tijd zal het uitwijzen…

Infamous Iron Man volume 1 bij Archonia.com

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.