Random Article


Review: Cage!

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum: ,
 
Personages: , , , , , ,
 
Coverprijs: $14.99
 
Verzamelt: Cage! #1-4, Heroes for Hire #1
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
1 total rating

 

Op zijn best


Het zal veel mensen inspireren om comics te gaan maken.

Op zijn slechtst


Het bundeltje is wat dun.


Genndy Tartakovsky, maker van Samurai Jack en Dexter’s Laboratory, neemt Marvel’s Luke Cage onder handen in een wel zeer verrassende comic…

Posted 17/06/2017 by

 
Full Article
 
 

Nobody cages Cage!

Ergens in 2007 kondigde Marvel Comics een bijzondere miniserie aan. Ze hadden Genndy Tartakovsky gestrikt om een Luke Cage-miniserie te maken. Tartakovsky is vooral bekend van zijn in een specifieke stijl gemaakte tekenfilmreeksen zoals Samurai Jack en Dexter's Laboratory. Na allerlei interne strubbelingen verdween dit project van de radar bij de uitgever en bleven de pagina's in een la in het bureau van Tartakovsky liggen. Totdat ze in 2016 op verzoek van Marvel werden opgegraven en afgemaakt. 

Deze miniserie speelt in de jaren zeventig en is duidelijk een hommage aan de Marvel-comics die Tartakovsky indertijd las. Luke Cage/Power Man, die zijn debuut maakte in deze periode, is een held te huur en is gekleed in zijn gele shirtje en tiara. Hij is niet de enige trouwens want ook andere helden zoals Dazzler en enkele X-Men zijn gekleed in de stijl van de late jaren zeventig. Het verhaal is redelijk rechttoe rechtaan. Nadat Cage een stel bankovervallers heeft gestopt gaat hij naar een Chinees restaurant voor een date met Misty Knight. Niet dat ze hem heeft laten zitten, integendeel. Ze is ontvoerd door een stel pratende dieren waarna ook Cage wordt meegenomen naar het eiland van de mysterieuze Doctor Soos…

Hoewel deze mini trade wordt afgemaakt met een herdruk van Heroes for Hire #1 uit 1972 kun je jezelf als lezer maar moeilijk aan het gevoel onttrekken dat het een heel dun bundeltje is. Jammer! Want het is tijden geleden dat een Marvel-comic zo wist te verrassen. Bij elke pagina is het weer de vraag wat je nu krijgt voorgeschoteld? De scènes waarin Cage aan het trippen is zijn een grafisch spektakel. Vooral de hommage aan Mad Magazine mocht er wezen. Tartakovsky is werkelijk een goede grafische verteller. 

De comic is speels, zonder dom te zijn. Dat cartooneske stijltje werkt heel goed in combinatie met het superheldengenre en roept een gevoel op van verwondering. In een zee van superheldencomics getekend in hetzelfde generieke quasi realistische stijltje is Cage! een verademing. Het moet wel heel gek lopen als deze comic geen dozijn mensen inspireert om ook strips te gaan tekenen. 

Cage! bij Archonia.com

 

 

 

 

 

 

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.