Random Article


Review: Dark Days – The Forge #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver: ,
 
Tekenaar: , ,
 
Inkter: , ,
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum:
 
Personages: , , , , , ,
 
Coverprijs: $4.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
3 total ratings

 

Op zijn best


DIT is hoe je een prelude maakt tot een event. Heel wat easter eggs.

Op zijn slechtst


Onevenwichtig tekenwerk, ondanks de grote namen.


Met Dark Days: The Forge wordt Dark Nights: Metal, het eerste grote event van het DC Rebirth-tijdperk, ingezet. Wat is het Dark Multiverse?

Posted 15/06/2017 by

 
Full Article
 
 

There's something in the metal…

Deze zomer gaat bij DC Comics Dark Nights: Metal van start, een event waar de DC-superhelden geconfronteerd worden met hun donkere tegenhangers uit het Dark Multiverse en waar het New 52 Batman dream team van Scott Snyder en Greg Capullo zal herenigd worden. Vooraleer Metal losbarst, zijn er eerst nog twee inleidende one-shots, waarvan deze Dark Days – The Forge de eerste is.

Er staat een groot mysterie op het punt om te ontrafelen in het eerste grote event van het DC Rebirth-tijdperk… en uiteraard weet Batman er meer van. Doorheen deze one-shot zoekt de Dark Knight naar antwoorden samen met o.a. Aquaman, Superman, Mister Miracle en Mister Terrific, terwijl zijn nieuwe sidekick Duke Thomas samen met Green Lantern een groteske ontdekking doet onderaan de Batcave. Verder zijn er heel wat onthullingen rond de geschiedenis van het DC-universum, en dan vooral de mystieke metalen hierin – met het buitenaardse Nth Metal op kop. Het is dan ook geen toeval dat er een kader is rond de geschiedenis van Hawkman…

Schrijvers Scott Snyder en James Tynion IV stoppen heel wat easter eggs en verwijzingen naar verhalen als Death of Hawkman, Infinite Crisis, DC Universe Rebirth en natuurlijk de bejubelde Snyder/Capullo/New 52 Batman-periode in de one-shot. Voor nieuwe fans kan het wat veel worden, ondanks de focus op de toch wel bekendere DC-personages. Voor oudere fans, die al op hun wenken bediend worden met DC Rebirth, blijft het echter smullen met de vele teasers die op ons afgevuurd worden.

Het tekenwerk wordt gedaan door enkele grote kleppers, waaronder Andy Kubert (Flashpoint), John Romita Jr. (Superman) en Jim Lee (Justice League). Zeer fraai allemaal, al wordt de comic er soms wat onevenwichtig door. Zeker de stijl van Romita Jr. steekt af tegen de andere twee. Het valt te vergeven omdat alledrie de tekenaars tot de beste in het vak behoren en zich doorgaans beperken tot één scène per keer, maar af en toe wordt er middenin eenzelfde scène gewisseld wegens tijdsgebrek. Vooral Jim Lee lijkt hier een grote schuldige te zijn. Een spijtige zaak.

Toch weet DC Comics ons met Dark Days: The Forge warm te maken voor het opkomende Metal-event, dat door Scott Snyder omschreven wordt als pure superheldenfun. Een absolute must-read voor wie wil mee zijn met het waarschijnlijk grootste superheldenevenement van de zomer en één van de beste preludes tot een groots event sinds Countdown to Infinite Crisis. Op naar de volgende one-shot volgende maand, Dark Days: The Casting…

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.