Random Article


Marvel NOW! 2.0 (mei) – Luke Cage, Rocket, I Am Groot & All-New Guardians of the Galaxy

 

Posted 13/06/2017 by

Marvel's tweede Civil War was nog niet afgelopen, of we kregen al een nieuwe relaunch/rebranding. Onder Marvel NOW! 2.0 krijgen alle Marvel-reeksen een nieuwe nummer #1 en/of nieuw instappunt, gelijkaardig aan de eerste Marvel NOW! uit 2012 en diens semi-jaarlijkse vervolgen. Na Civil War II is de Marvel-superheldengemeenschap opnieuw verdeeld geraakt. Alle reeksen spelen zich dus in de nieuwe Divided We Stand status quo van het Marvel-universum af.

Brainfreeze zal naar goede gewoonte alle series die onder de Marvel NOW!-noemer vallen bespreken. Welke zijn de moeite? Welke niet? Je komt het hier te weten! In mei stond Marvel NOW! voornamelijk in het teken van de nieuwe Guardians of the Galaxy-film…

MARVEL NOW! 2.0 WEEK 1

MARVEL NOW! 2.0 WEEK 2

MARVEL NOW! 2.0 WEEK 3

MARVEL NOW! 2.0 WEEK 4

MARVEL NOW! 2.0 WEEK 5

MARVEL NOW! 2.0 WEEK 6

MARVEL NOW! 2.0 WEEK 7

MARVEL NOW! 2.0 WEEK 8

MARVEL NOW! 2.0 WEEK 9

MARVEL NOW! 2.0 WEEK 10-11

MARVEL NOW! 2.0 WEEK 12-13

MARVEL NOW! 2.0 (JANUARI 1)

MARVEL NOW! 2.0 (JANUARI 2)

MARVEL NOW! 2.0 (FEBRUARI)

MARVEL NOW! 2.0 (MAART)

MARVEL NOW! 2.0 (APRIL)

 

LUKE CAGE #1

 • Schrijver: David F. Walker
 • Artiest: Nelson Blake II
 • Prijs: $3.99

 

It feels good, helping people in trouble

Na zijn Heroes for Hire- en binnenkort ook Defenders-kompaan Iron Fist, alsook zijn vrouw Jessica Jones, krijgt ook Luke Cage opnieuw een eigen soloserie na het succes van zijn Netflix tv-serie. Na een korte introductie, waarin Luke nogmaals bewijst waarom hij toch vooral een held van het volk is, wordt hij in een complot gezogen na het overlijden van Dr. Noah Burnstein, de wetenschapper die Cage zijn superkrachten en onbreekbare huid schonk. Zoals dat gaat bij zulke onthullingen als deze, was Cage duidelijk niet het enige succes uit de experimenten van de dokter…

Walker en Blake II leveren een rechttoe rechtaan eerste issue af, met juist voldoende set-up om alles intrigerend te houden – ondanks een plot die we al vaker bij verschillende Marvel-helden voortgekomen uit immorele experimenten hebben gezien (denk maar aan Wolverine of Captain America). Eén van de betere nieuwe startpunten voor Luke Cage/Power Man in jaren. 3/5 Webheads.

mmwebheadmmwebheadmmwebheadmmwebhead2mmwebhead2

 

ALL-NEW GUARDIANS OF THE GALAXY #1

 • Schrijver: Gerry Duggan
 • Artiest: Aaron Kuder
 • Prijs: $3.99
 
It’s a heist!

De Guardians of the Galaxy trekken opnieuw de ruimte in, mooi op tijd voor hun tweede film. Deze comic is dan ook vooral bedoeld voor de filmfans, maar speelt zich toch af in het gewone Marvel-universum. Een uitgebreidere review vind je via deze link3/5 Webheads.

mmwebheadmmwebheadmmwebheadmmwebhead2mmwebhead2

 

 

ROCKET #1

 • Schrijver: Al Ewing
 • Artiest: Adam Gorham
 • Prijs: $3.99
 

I’m not a raccoon

Opnieuw krijgt Rocket Raccoon een soloreeks als spin-off van de Guardians of the Galaxy-serie. Deze keer wil men er "heists in space" van maken, met uiteraard tal van andere kleurrijke, schattige doch zwaarbewapende wezens met een vuile bek. Na een reünie met zijn ex Otta Spice, wordt Rocket opnieuw verleid tot een grote heist met een nieuwe crew. Niet alles loopt echter zoals gepland..

Tja, op zich is Rocket #1 een prima nieuwe nummer #1 met degelijk schrijf- en tekenwerk, maar je kan het gevoel niet ontlopen dat het hier wederom zal draaien om een zeer tijdelijke soloserie die het nauwelijks zes tot twaalf nummers zal volhouden, net zoals de vorige keren. In feite heeft geen enkel lid van Marvel's huidige Guardians of the Galaxy-bende recht om solo te gaan. Laat ze maar gezellig samenwezen. Enkel zo kan men het beste uit de personages halen. 3/5 Webheads.

mmwebheadmmwebheadmmwebheadmmwebhead2mmwebhead2

 

I AM GROOT #1

 • Schrijver: Christopher Hastings
 • Artiest: Flaviano
 • Prijs: $3.99

 

I am Groot!

Wat opgaat voor Rocket Raccoon en de rest van de Guardians, gaat zeker op voor Groot – nu ook in de comics eventjes een klein, nog schattiger boomwezen om beter bij de nieuwe film te passen. Wanneer je hoofdpersonage enkel "I am Groot!" kan zeggen, zijn er tal van zijpersonages nodig om te vertalen. Hier krijgen we dan een gastoptreden van de rest van de Guardians, die van Groot gescheiden worden wanneer de kleine boomstronk op een vreemde planeet terechtkomt…

De quirky tekeningen van Flaviano passen perfect bij een comic als deze, maar opnieuw zien we dit niet langer dan één verhaallijn lopen. Je kan maar zoveel keer "I Am Groot" lezen vooraleer het storend begint te worden… 3/5 Webheads.

mmwebheadmmwebheadmmwebheadmmwebhead2mmwebhead2

 

In juni zijn we er weer met de nieuwe Marvel NOW!-reeksen en startpunten voor The Defenders en Peter Parker, The Spectacular Spider-Man!

Marvel NOW! 2016 bij Archonia.com

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.