Random Article


Review: The Divided States of Hysteria #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Knap ontworpen comic waarvoor de letteraar credits verdient.

Op zijn slechtst


De personages zijn bijzonder onsympathiek.


The Divided States of Hysteria, de nieuwe van Howard Chaykin bij Image Comics, ging deze week van start en is actueler dan ooit…

Posted 12/06/2017 by

 
Full Article
 
 

They’re going to hit us in the next forty-eight hours —

The Divided States of Hysteria werd in 2016 aangekondigd en lijkt meer actueler te zijn dan ooit. Howard Chaykin (Midnight of the Soul, Black Kiss) kijkt naar Amerika en is niet blij met wat ie ziet. In het essay dat achterin deze eerste issue bij Image Comics is geplaatst vertelt ie hoe het hem opwindt dat de gemiddelde linkse Amerikaan meer bezig is met bijzaken als identeitspolitiek, trigger warnings en safe spaces dan met de allerdaagse werkelijkheid waardoor Donald Trump ongehindert kon doorstomen naar het ambt van president.

De pagina's zijn een aanslag op de ogen. Lange reeksen letters stromen door het beeld. Alles, inclusief de rondvliegende drones, maakt geluid en er duiken lukraak Facebookvenstertjes op met onleesbare tekst. Hier komt Chaykins boodschap dat men zich laat afleiden door trivialiteiten hard binnen. Dat er toch chocolade kan worden gemaakt van de pagina's ligt aan het uitgekiende design van letteraar Ken Bruzenak. Zijn unieke manier van letteren komt deze comic echt ten goede. Tussen dit alles bewegen zich de personages, waarvan terroristenvanger Frank Villa de belangrijkste is.

Er is namelijk sprake van een naderende aanslag in Washington, D.C. waarvan Frank uiteindelijk de enige pleitbezorger is. Niemand luistert naar hem. Ondertussen vinden er allerlei gewelddadige incidenten plaats waarbij heel wat arrestaties plaatsvinden. En als je dan deze comic dichtslaat is het toch de vraag wat je hebt gelezen.

Chaykin zit duidelijk in een mindere periode want zijn mensbeeld is inktzwart. Zijn personages doen hun werk maar zijn erg onsympathiek. Er wordt dudelijk een soort eenheid opgebouwd waarmee men de strijd tegen de terroristen wil aangaan. Er is alleen nog niemand waar je jezelf aan kunt vasthouden. Dit zal enkele lezers ongetwijfeld afschrikken.

Toch heeft dit wel het potentieel om een goede comic te worden. Al is het wel te hopen dat Chaykin een beetje licht brengt in de duisternis van dit verhaal. Want soms kan hij ook iets te cynisch zijn…

DIVIDED STATES OF HYSTERIA #1 bij Archonia.com

 

 

 

 

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.