Random Article


Review: Violent Love Volume 1 – Stay Dangerous

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Coverprijs: $9.99
 
Verzamelt: Violent Love #1 - 5
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Vermijd de clichés niet, maar gaat ze wel overstijgen.

Op zijn slechtst


Waar is de romance?


Met Violent Love, hun nieuwe bij Image Comics, proberen Frank J. Barbiere en Victor Santos een nieuwe Bonnie & Clyde/Mickey & Mallory te creëren…

Posted 30/05/2017 by

 
Full Article
 
 

… But who are they? Criminals?

Violent Love stelt een beetje teleur en tegelijkertijd ook weer niet. Frank J. Barbiere (Five Ghosts, Lobo) en Victor Santos (Black Market, Polar) beloven de lezer met hun nieuwe voor Image Comics een onversneden mix tussen romantiek en misdaad. Een verhaal over een Bonnie & Clyde of een Mickey & Mallory voor een nieuw publiek. En dat leveren ze nog niet helemaal. 

Het koppel Daisy Jane en Rock Bradley waren begin jaren zeventig twee van de meest gevreesde bankovervallers. Toen ze elkaar ontmoetten en voor elkaar vielen werden ze veel meer. Deze eerste bundel vertelt vooral het verhaal van Daisy Jane. Ze wordt neergezet als het naieve meisje dat radicaal verandert wanneer haar criminele vader voor haar ogen levend wordt verbrand door de plaatselijke gangster Tony 'Nails'. Ze wil wraak en gaat over lijken om dat te bereiken…

Santos is een behoorlijk goede tekenaar, al laat hij dat niet altijd zien. Zijn tekenwerk is te sober hiervoor. Een soort kruising tussen de stijl van Bruce Timm (bekend van DC's Batman: The Animated Series) en de Europese klare lijn. Zodra Santos werkt met zijn plakroosters wint zijn werk aan volume en ziet het er heel goed uit. Zie de Wanted-posters op de bovenstaande spread als voorbeeld.

Deze eerste bundel van Violent Love stort vooral het fundament voor een goed noirverhaal. Al hebben ze het zichzelf niet makkelijk gemaakt. Het is duidelijk dat Daisy oogkleppen opheeft en alleen maar oog heeft voor haar einddoel. Daar is niks mis mee, ware het niet dat het ook de bedoeling is dat er een romance in deze comic zal opbloeien en dan is Rock momenteel toch echt de sympathiekste van de twee. Daisy is nogal eendimensional en onsympathiek. Hoewel de clichés van het noirverhaal niet worden vermeden gebeurt er in deze comic iets waardoor je het tweede deel bijna moet oppikken.

Violent Love volume 1 bij Archonia.com

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.