Random Article


Review: Venom #150

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver: , ,
 
Tekenaar: , ,
 
Inkter: , ,
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum: ,
 
Personages:
 
Coverprijs: $5.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Een instappunt volgens het boekje.

Op zijn slechtst


De scheiding met Flash Thompson voelt geforceerd aan.


“We are Venom!” Eddie Brock is na vijftien jaar opnieuw Venom, maar hoe verliep die terugkeer? Onze recensie van Marvel’s Venom #150 lees je hier!

Posted 26/05/2017 by

 
Full Article
 
 

No one will pull us apart again.

Met het oog op het Legacy-event later dit najaar en natuurlijk de Venom-film bij Sony met Tom Hardy als de bekendste host was het bij Marvel tijd om Eddie Brock te doen terugkeren als Venom. Met wat handig rekenwerk verscheen deze week immers Venom #150, het vervolg op Venom #6, waarin Brock opnieuw samensmolt met de buitenaardse symbiont. Na de pas geïntroduceerde moordenaar Lee Pryce als voormalige host is het aan schrijver Mike Costa en Tradd Moore, vervoegd door back-upverhalen van ander Marvel-talent, om een status quo die in vijftien jaar niet meer bestaan heeft, te herintroduceren tot Marvel's comics

Het eerste verhaal door Mike Costa en Tradd Moore pikt op na de gebeurtenissen van Venom #6. Eddie Brock is opnieuw Venom, maar heeft toch zijn twijfels bij de binding. Zijn obsessieve, doch liefdevolle relatie met de symbiont zint hem niet helemaal, aangezien het pak vol haatgevoelens zit na de binding met de moordlustige Pryce. Venom wil duidelijk opnieuw een antiheld zijn, maar weet niet goed hoe het al die woede moet inhouden. Zeker wanneer het een overval ziet gepleegd worden en dan nog eens de voormalige host Mac Gargan opduikt, de Scorpion en tijdelijk lid van de Dark Avengers…

Daarna volgt een kort intermezzo van Robbie Thompson en Gerardo Sandoval, het team achter Venom: Space Knight, die enkele onbeantwoorde vragen pogen aan te kaarten. Waarom verliet de symbiont zijn langdurige partner Flash Thompson, ook wel Agent Venom en tijdelijk lid van de Guardians of the Galaxy? En hoe verzeilde het wezen in de kortstondige, maar destructieve relatie met Lee Pryce? Ten slotte is er het "opvul"-verhaal van Venom-co-bedenker David Michelinie met tekenwerk van Ron Lim, dat chronologisch plaatsvindt doorheen hun vroegere Venom: Lethal Protector-minireeks.

Met het extra dikke Venom #150 – waarbij de artificiële nummering bij het Venom-personage en diens korte minireeksen doorheen de jaren nog steeds een dom idee is – bieden de verschillende creatieve teams een ideaal instappunt voor fans van de "oude Venom", maar ook nieuwsgierige nieuwkomers die meer willen weten over de bekende antiheld en voormalige Spider-Man-schurk bij Marvel. Onder meer een korte recap van Eddie Brocks leven als Venom, maar ook een covergallerij van de voorgaande minireeksjes brengen de lezer op de hoogte van de nieuwe status-quo.

Ongetwijfeld is het eerste verhaal in het heden het interessantst. Costa gaat meteen in op de herboren relatie tussen Brock en de symbiont, die voortdurend in dialoog en discussie gaan met elkaar. Voor de oudere lezers zijn er ook enkele leuke knipogen naar onder meer de kerk, waarin beiden elkaar voor het eerst ontmoetten in de Spidey-comics uit de jaren 80. Qua tekenwerk door Moore vallen vooral de kickass-transformaties van Brock naar Venom en omgekeerd op. De andere twee verhalen, hoewel best leuk, bieden weinig meerwaarde, ondanks de beloofde antwoorden.


Venom is terug! Het 150e nummer van het personage biedt zoals verwacht een beginpunt van een nieuwe verhaal en verloopt eigenlijk geheel en al volgens het boekje. Aandacht voor de relatie tussen de gastheer en de symbiont, kickass actie en een knap instappunt: check! Hoewel Agent Venom wel even terugkeert en getoond wordt hoe hij zijn krachten verloor, zijn er nog geen echte antwoorden omtrent de scheiding tussen Thompson en Venom. Ergens een gemiste kans…

Venom #150 bij Archonia.com

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.