Random Article


Review: The Champions Volume 1 – Change The World

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum:
 
Personages: , , , , , ,
 
Coverprijs: $14.99
 
Verzamelt: The Champions #1-5
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
1 total rating

 

Op zijn best


Het tekenwerk van Ramos wordt beter en beter.

Op zijn slechtst


Er wordt teveel gecaterd voor social justice warriors


Het is net een jonge versie van The Avengers! Maar dan drammerig en prekerig. Met The Champions catert Marvel teveel de social justice warriors toe…

Posted 25/05/2017 by

 
Full Article
 
 

Finally #Woke #champions

Aan het einde van Marvel's tweede Civil War is er weer van alles overhoop gehaald maar is de samenleving niet veel opgeschoten met de acties van de gerenommeerde helden. Voor de nieuwe garde bestaande uit Ms. Marvel, Nova, Totally Awesome Hulk, Spider-Man (Miles Morales),  Viv Vision en Cyclops is dat een reden om op hun manier de held uit te gaan hangen. Ze  vormen samen een nieuw team genaamd de Champions, naar de superheldengroep uit de jaren 70 maar eerder Marvel's versie van DC's Teen Titans in de lijn van tienersuperhelden als de New Warriors en Young Avengers. Pestkoppen, racisten en schurken mogen op hun tellen passen. 

Met Mark Waid (Daredevil, Captain Kid) en Humberto Ramos (Amazing Spider-Man, Extraordinary X-Men) heeft Marvel twee absolute toppers op deze serie gezet. En voor een deel leveren ze ook echt een amusante comic. Het onderliggende gekrakeel, de superheldenactie. Deze comic heeft het allemaal. En Humberto Ramos is, bijna 25 jaar na zijn debuut, nog altijd een artiest wiens tekenwerk beter en beter wordt. Kijk eens hoe hij de Hulk en Ms. Marvel tekent. Het is duidelijk dat dit geen blanke helden zijn. Erg knap, want in zijn Wildstorm-periode leek het wel alsof Ramos altijd en overal dezelfde personen tekende.

Waarom is deze comic uiteindelijk zo ongelooflijk slecht?

 

 

Hoewel je hier en daar zeker dingen ziet die erop wijzen dat dit een hele leuke comic kan zijn, blijkt aan alles dat er heel erg wordt gecaterd aan een bepaalde doelgroep: de social justice warriors. Ken je iemand die bij elke nieuwe aanslag zijn profielfoto verandert in de kleuren van het getroffen land? Of zo iemand die een restaurant uitloopt wanneer er alleen maar blanke mensen zitten te eten? En heb je vrienden die helemaal #woke zijn? Oh boy.. dit is voor hen.

Vroeger waren mensen soms vetzakken. Tegenwoordig plegen ze een micro-agressie..

Deze helden zijn dus niet voor een nieuwe generatie. Deze helden zijn voor een subcultuur van activisten binnen Twitter waar mensen elkaar laten zien hoe progressief en betrokken ze zijn. Dezelfde subcultuur van mensen die deze eerste bundel oppikken en vooral discussieren over de vraag of een blanke man van middelbare leeftijd zoals Mark Waid wel in staat is om te schrijven over een groep van diverse helden. Deze comic is drammerig en prekerig en zal bij mensen buiten deze subcultuur vooral braakneigingen opwekken. Marvel's nieuwe Champions had groots kunnen zijn en nu is het vooral vervelend. En je kunt dat Waid en Ramos niet kwalijk nemen. Ze kunnen echt wel beter.

The Champions volume 1 bij Archonia.com

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.