Random Article


Review: Deadpool – Bad Blood

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver: , ,
 
Tekenaar:
 
Inkter: , ,
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum:
 
Personages: , , , ,
 
Coverprijs: $24.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Het is redelijk vermakelijk.

Op zijn slechtst


Enige voorkennis is wel handig en het is als bundel wat karig.


Rob Liefeld keert terug naar één van zijn bekendste co-creaties in de Marvel graphic novel Deadpool: Bad Blood…

Posted 23/05/2017 by

 
Full Article
 
 

Do you ever make any sense?

Deadpool is natuurlijk ieders favoriete huurling met een brutale mond. Er is één uitzondering op deze regel. Onze held wordt de laatste tijd lastiggevallen door een dommekracht genaamd Thumper die op onverwachte momenten opduikt en hem tot moes slaat om daarna weer te vertrekken. Marvel's Merc with a Mouth roept de hulp in van Domino om meer te weten te komen over deze Thumper. En dat zal hem uiteindelijk terugleiden naar zijn onbezorgde tienerdagen en hem enkele oude 'vrienden' laat weerzien…

Hoewel Marvel's Deadpool – Bad Blood wordt aangeprezen als een stand-alone graphic novel is dat niet helemaal waar. Onder invloed van Rob Liefeld wordt er gretig geput uit de begindagen van X-Force en komen mutanten als Shatterstar, Cable en Domino langs en is het handig dat je als lezer enige affiniteit hebt met het Weapon X-programma. Zonder een band met deze oudere comics leest dit allemaal toch wat karig.

Deze incarnatie van Deadpool doet ook terugdenken aan zijn begindagen en is daarmee ook niet bijzonder grappig. Al stopt het schrijversduo Chris Sims en Chad Bowers er hier en daar wel wat aardige one-liners in. Nu was Deadpool van oorsprong een huurmoordenaar met hier en daar een snedige one-liner dus op zich is dit wel een trouwe weergave. De meeste mensen kennen hem vooral als de lolbroek uit de films en de comics sinds de run van Joe Kelly en dan is de original gangsta even wennen. 

Over het tekenwerk van Rob Liefeld is alles al gezegd en geschreven. De man doet in deze comic waar ie goed in is. Op de meeste platen zie je de personages van voren en dan blijft het werk meestal wel overeind. Pas wanneer er iets van actie in komt vallen ze uit elkaar. De benen zijn te kort, de houdingen onnatuurlijk en laten we niet beginnen over voeten… Ach, het hoort er allemaal bij. De grote ster op grafisch gebied is inkleurder Raimund Fallardo wiens schilderkunsten Liefelds neiging om decors af te raffelen nogal ruim compenseert.

Deadpool – Bad Blood is nog best een aardige graphic novel geworden. Ben je echter fan van de grapjurk Deadpool zoals hij nu is, dan is dit misschien niet meteen iets voor jou.

Deadpool – Bad Blood bij Archonia.com

Alles over Deadpool lees je in onze START TO READ.

 

 

 

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.