Random Article


Review: The Flash #22 – The Button Part 4

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar: ,
 
Universum:
 
Personages: , ,
 
Coverprijs: $2.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
4 total ratings

 

Op zijn best


Onontbeerlijke opzet voor DC's Doomsday Clock-event.

Op zijn slechtst


Niet voor de onervaren DC Comics-lezer. Toch nog relatief weinig Watchmen-materiaal.


Guess who’s back?! In de langverwachte conclusie van de Batman/The Flash cross-over The Button keert een oud DC Comics-icoon terug in aanloop naar de ontmoeting met de Watchmen!

Posted 19/05/2017 by

 
Full Article
 
 

Het begon allemaal met de bloederige smiley button van de Comedian uit Watchmen in de Batcave en de langverwachte terugkeer van voormalige Flash Wally West in DC Universe: RebirthEen haast omnipotente kracht stal, na het herstellen van Flashpoint door The Flash, tien jaar uit het leven van DC's gehele universum en creëerde zo de New 52-continuïteit. Nu gaan Batman en The Flash samen op zoek naar de verantwoordelijke, verwant aan het woord "Manhattan", in The Button, de vierdelige cross-over tussen Batman en The FlashHet belooft een belangrijk hoofdstuk te worden in de introductie van de personages uit Watchmen (1986-1987) van Alan Moore en Dave Gibbons tot het DC-superheldenuniversum…


My n-name is Jay Garrick. I'm your friend… A Flash.

DC's Scarlet Speedster The Flash en Dark Knight Batman zijn nog steeds op achtervolging doorheen de Speed Force. De hier nog levende Reverse-Flash, wiens dood al getoond werd in het eerste deel van de cross-oversnelt met de mysterieuze button naar zijn eindbestemming toe, waar hij "god" zou ontmoeten. Dat deze omnipotente figuur niet opgezet is met zijn bezoek, merkt ook de Flash-schurk al snel…

Ondertussen werden de twee Justice Leaguers doorheen de tijd gekatapulteerd om op het nippertje gered te worden door een bliksemsnelle Speedster. Niemand minder dan fan-favorite superheld (en DC's oorspronkelijke Flash, hier van Earth-2) Jay Garrick is terug. In de Batcave van "onze" wereld probeert Garrick The Flash te overtuigen van hun jarenlange vriendschap, die uit de geschiedenis werd geschreven door de mysterieuze "god". Als een bliksem bij heldere hemel wordt de Golden Age-held opnieuw opgeslokt in de Speed Force, zodat Batman en The Flash verdwaasd en zonder antwoorden achterblijven. Hun onderzoek naar wie nu net DC's wereld "herschiep", zetten de twee detectives daarentegen nog niet meteen stop…

Waar in eerste instantie The Button werd aangeprezen als een cross-over tussen DC's Rebirth-wereld en Watchmen, kunnen we nu na vier delen zeggen dat daar maar weinig van aan is. Zoals ook de laatste vijf pagina's duidelijk tonen, is het verhaal meer een teaser voor "Doomsday Clock" en is het de opzet voor de volwaardige introductie van de Watchmen later dit jaar. Zonder twijfel een slimme reclamezet van DC Comics, maar ergens verwachtten we dan toch iets meer van dit verhaal.

Dat neemt niet weg dat The Button – net zoals in de vorige delen – meer hints geeft naar de vroegere, pre-New 52-continuïteit. Ditmaal keert zo de aloude Jay Garrick terug, een verrassing die trouwens met de cover en eerder promotiemateriaal al werd weggegeven. Opnieuw is The Button dus ideaal voor iets oudere en meer ervaren (of ook wel "nostalgische") lezers, die de verwijzingen van schrijver Joshua Williamson en artiest Howard Porter appreciëren. Een waar easter egg festijn dus!


Uiteindelijk is The Button simpelweg "de meest recente en duidelijkste tease voor de Watchmen/DCU-cross-over tot nog toe", met zelfs wat letterlijke dialoog uit de bekende klassieker van Alan Moore en Dave Gibbons. Het verhaal werkt dus ideaal als opzet voor de verdere introductie van de Watchmen en ontmoeting tussen pakweg Superman en Dr. Manhattan, maar wie meer verwachtte, moeten we uiteindelijk teleurstellen. De Flashpoint-knipogen en verwijzingen naar de aangepaste geschiedenis van DC's universum, waaronder  de terugkeer van Jay Garrick, maken dan weer wel veel goed. Niet wat we ervan verwachten, maar nog steeds een meer dan geslaagde cross-over in aanloop naar Doomsday Clock.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.