Random Article


Geoff Johns onthult DC Rebirth/Watchmen Event “Doomsday Clock”

 


Posted 15/05/2017 by

Na DC Universe: Rebirth, tal van verwijzingen in de huidige DC-series Superman, Action Comics, Detective Comics, The Flash, Batman en Titans, en de Batman/The Flash cross-over The Button, is het in november eindelijk zover. Schrijver Geoff Johns, DC's Chief Creative Officer en president van DC Films, zal de werelden van DC en Watchmen (1986) samenbrengen in een vierdelig event: Doomsday Clock.

De titel doet uiteraard denken aan de klok die prevalent aanwezig was in Watchmen en de algemene angst voor nucleaire oorlog die die tijdsgeest zo typeerde. Tegelijk doet Doomsday ook denken aan het monster dat ooit Superman doodde, één van de hoogtepunten uit de grimmige periode die het post-Watchmen tijdperk voor superheldencomics betekende.

Doomsday Clock wordt geen standaardevenement of cross-over, maar een complete vierdelige miniserie die uiteraard heel wat gevolgen zal hebben voor het DC-universum. Centraal staat een conflict tussen Superman, 's werelds eerste superheld, en Doctor Manhattan, het enige superwezen uit Watchmen (1986) die zijn menselijkheid oversteeg en geïmpliceerd wordt verantwoordelijk te zijn voor de creatie van de New 52-herlancering van DC uit 2011. De vernieuwde hoop van DC Rebirth versus de grimmigheid van Watchmen, de ultieme superheldendeconstructie van Alan Moore en Dave Gibbons, dus. Een thema dat we al vaak in het DC-werk van Johns hebben gezien, van Infinite Crisis tot de Rebirth-miniseries rond Green Lantern en The Flash. Uiteraard zullen heel wat gekende personages uit beide werelden in de serie te zien zijn.

Geoff Johns wordt bijgestaan door artiest Gary Frank, met wie hij al eerder o.a. Superman: Secret Origin, Batman Earth One, Superman: Brainiac en de New 52-relaunch van Shazam! maakte. Dat dit hét superheldenevenement van de laatste jaren wordt, is een understatement. Doomsday Clock gaat in november van start bij DC Comics.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.