Random Article


De Rode Ridder gaat “Amerikaans” met Red Rider door Lectrr en Stedho

 

Posted 12/05/2017 by

In navolging van de populaire Amoras 2047relaunch, waarin stripduo Suske en Wiske een dystopische, alternatieve toekomst opzochten, J.Rom en recent nog Fanny K. zal binnenkort ook De Rode Ridder een moderne hervertelling krijgen met Red Rider. Het creatieve duo van scenarist Lectrr en tekenaar Stedho neemt dus de iconische creatie van Willy Vandersteen onder handen en plaatst de middeleeuwse krijger in de 21e eeuw, waar hij als oorlogsveteraan te maken krijgt met hedendaagse problemen zoals terrorisme en economische ongelijkheid. Toepasselijk genoeg wordt zijn trouwe ros vervangen door een badass motor en zullen ook iconische personages uit de oorspronkelijke reeks in een modern jasje worden gestoken.

Het eerste deel van Red Rider, de driedelige spin-off van de Rode Ridder, verschijnt in oktober. Delen twee en drie volgen in november en december. Eerder verscheen in 1990 al een andere hervertelling, Red Knight. 

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.