Random Article


Lion Forge introduceert eerste superheld met Downsyndroom in “Superb”

 

Posted 11/05/2017 by

Superhelden met een handicap zijn niets nieuws. DC's Captain Marvel, Jr. en Marvel's Thor zijn goddelijke wezens die in hun menselijke vorm kreupel zijn, Daredevil en Doctor Mid-Nite zijn blind, Echo is doof, Professor Charles Xavier, Oracle en Niles Caulder/The Chief zijn gebonden aan een rolstoel, Flash Thompson/Venom is zijn benen kwijt, Simon Pooni – het alter ego van Superior – lijdt aan MS, en dan hebben we het nog niet gehad over de talloze zaken waar Marvel's Pip The Troll mee te kampen heeft. Lion Forge springt op de kar en brengt met Superb – de derde titel in hun nieuwe Catalyst Prime-superheldenuniversum – een jonge held genaamd Jonah met het syndroom van Down.

Superb zal lanceren in juli, na Noble en Arcell, en wordt gemaakt door schrijvers David F. Walker en Sheena C. Howard met tekeningen van Ray-Anthony Height, Le Beau L. Underwood en Veronica Gandini. Het team wordt tevens bijgestaan door de Amerikaanse National Down Syndrome Society om Jonah's leven accuraat in beeld te brengen.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.