Random Article


Review: Youngblood #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver: ,
 
Tekenaar: ,
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Frisse nieuwe versie van Youngblood. Gaat goed mee met zijn tijd.

Op zijn slechtst


Geen idee wat het nut is van de door Liefeld getekende "prequel" aan het einde van de comic.


Youngblood, de allereerste Image-comic, krijgt een frisse start waarin superhelden worden ingeschakeld als een soort Uber-service. Zelfs wanneer je een hekel hebt aan bezieler Rob Liefeld, verdient deze comic toch een kans…

Posted 08/05/2017 by

 
Full Article
 
 

Think THAT hurts?

Het is 25 jaar geleden dat Rob Liefeld met zijn Youngblood de aftrap gaf van Image Comics. De comic verkocht miljoenen exemplaren en kende nog vele incarnaties in tal van onafgemaakte projecten. Dat zorgt natuurlijk voor de nodige scepsis wanneer er weer een nieuwe Youngblood-comic wordt aangekondigd. Niet onlogisch, maar Liefeld is niet meer de Liefeld van toen.

In 2012 ondersteunde hij een relaunch van zijn titel Prophet en gaf hij Brandon Graham alle ruimte om met deze titel zijn ding te doen. Voor deze verse (All-New) Youngblood zijn Chad Bowers (X-Men ’92, Deadpool) en Jim Towe gestrikt om de nieuwe reeks uit te werken. De originele Youngblood speelde met het concept van superhelden als beroemdheden, maar dat is natuurlijk een gelopen koers. In deze Youngblood heeft de wondere wereld van de apps zijn intrede gedaan en zijn superhelden een service geworden. Wie hulp nodig heeft kan via deze app een held huren en hem of haar na afloop reviewen. Een van deze helden is de jonge Gunner. Zij maakt zich druk om haar collega Man-Up die na een klusje niet is teruggekomen. 

Ondertussen is de president (in wie de lezer Youngblood-mainstay Diehard zal herkennen) bezig om maatregelen te nemen tegen de opmars van jonge helden die op vrijwillige basis de criminaliteit bestrijden en daarbij flink wat schade aanrichten. Hiervoor worden twee andere Youngblood-veteranen uit het vet gehaald.. De comic wordt afgemaakt met de eerste pagina's van een soort prequel dewelke wordt gemaakt door Rob Liefeld zelf, maar dat is te summier om te beoordelen. 

Youngblood #1 is allesbehalve goedkoop sentiment. De wereld is verder gegaan en de personages zijn duidelijk ouder geworden. Het nieuwe team dat hier onstaat gaat waarschijnlijk een mix worden van oude en nieuwe leden waarmee twee groepen lezers worden bediend. In feite wordt Youngblood nu een legacytitel waarin er meerdere generaties door elkaar gaan lopen en dat is, wanneer je kijkt naar de wortels van deze titel, erg gewaagd en stiekem ook een verbetering.

Deze Youngblood-comic start best goed en verdient, zelfs als je een hekel hebt aan Rob Liefeld, een serieuze kans.

Youngblood #1 bij Archonia.com

 

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.