Random Article


Review: Catalyst Prime – Noble #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $4.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
1 total rating

 

Op zijn best


Technisch goed geschreven opener.

Op zijn slechtst


Te duur.


Catalyst Prime, het nieuwe superheldenuniversum van Lion Forge, gaat van start met Noble. Wat vonden we ervan?

Posted 06/05/2017 by

 
Full Article
 
 

Oh my God, is that —

Een asteroïde stormde op de Aarde af en een groep astronauten werd de ruimte ingestuurd om dit gevaar te keren. Gelukkig voor de mensheid liep dit goed af, maar de astronauten stierven tijdens deze traumatische gebeurtenis dat de boeken in zou gaan als The Event. Een van hen was David Powell. 

Een jaar later zien we deze Powell als een verslagen man op de grond zitten terwijl hij op het punt staat om gevangen genomen te worden. Hij draagt nu de codenaam Noble en heeft duidelijk bovenmenselijke krachten. Zijn geheugen is daarentegen een gatenkaas en er breekt een dan ook een knokpartij uit omdat Powell zich niet zonder slag of stoot laat uitschakelen…

Stel je voor dat je niets had gelezen over het uitgangspunt van het nieuwe Catalyst Prime-superheldenuniversum van Lion Forge en je kreeg deze eerste issue van Noble voor je neus. Hoe zou deze dan weglezen? Verrassend goed eigenlijk! Brandon Thomas (Voltron, Horizon) stort in de eerste pagina's van deze comic het fundament van deze eerste issue en vertelt je meteen alle achtergrondinformatie waarmee je als lezer uit de voeten kunt. Aan het einde van de comic knoopt ie het allemaal nog eens heel elegant aan elkaar waardoor je meteen een diepere laag in het verhaal krijgt. Tekenaar van dienst is Roger Robinson (Spider-Man 2099, Batman: No Man's Land) wiens werk vooral in de jaren negentig te zien is geweest. Zijn pagina's ogen redelijk hoewel hij iets te nadrukkelijk rastertjes gebruikt om te verhullen dat zijn decors wel erg weinig om het lijf hebben. 

Het grootste probleem is dat deze issue $4.99 kost en dat is voor een standaardcomic simpelweg teveel. Los daarvan ben je vrij snel door dit verhaal heen omdat het gros van deze opener wordt verteld door middel van het tekenwerk. Lion Forge's nieuwe superheldenlijn gaat dus goed van start, maar doe jezelf een lol en wacht op de trade. 

Noble #1 bij Archonia.com

 

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.