Random Article


Review: Batman #22 – The Button Part 3

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver: ,
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum: ,
 
Personages: , ,
 
Coverprijs: $2.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
5 total ratings

 

Op zijn best


Een permanente impact op Bruce Wayne/Batman met een emotionele ontmoeting die nog lang herinnerd zal worden. De terugkeer van de Flashpoint-tijdlijn.

Op zijn slechtst


Het gaat soms wat snel.


Ongetwijfeld krijgen we met dit derde deel van The Button een belangrijk stukje Batman-geschiedenis in wording én meteen een aanpassing van zijn status quo. Opnieuw toont DC’s The Flash/Batman/Watchmen cross-over “The Button” zich als hét huidige comicbookevent om in de gaten te houden!

Posted 04/05/2017 by

 
Full Article
 
 

Het begon allemaal met de bloederige smiley button van de Comedian uit Watchmen in de Batcave en de langverwachte terugkeer van voormalige Flash Wally West in DC Universe: RebirthEen haast omnipotente kracht stal, na het herstellen van Flashpoint door The Flash, tien jaar uit het leven van DC's gehele universum en creëerde zo de New 52-continuïteit. Nu gaan Batman en The Flash samen op zoek naar de verantwoordelijke, verwant aan het woord "Manhattan", in The Button, de vierdelige cross-over tussen Batman en The FlashHet belooft een belangrijk hoofdstuk te worden in de introductie van de personages uit Watchmen (1986-1987) van Alan Moore en Dave Gibbons tot het DC-superheldenuniversum…


"I did all of this because of you…"

De mysterieuze cliffhanger aan het einde van het tweede deel hintte al naar de terugkeer van Thomas Wayne, Batman uit de Flashpoint-realiteit, maar nu zitten inderdaad "onze" Batman en The Flash in deze wereld vast. In deze alternatieve geschiedenis van het DC Comics-universum creëerde Barry Allen/The Flash per ongeluk een geheel nieuwe wereld. Zo stierf Bruce Wayne hier als kind in Crime Alley (waardoor zijn vader Batman werd en zijn moeder The Joker), werd Superman als baby ontdekt door de Amerikaanse regering en gevangengehouden, kreeg Hal Jordan nooit een Green Lantern-ring in handen en voerden  Aquaman en Wonder Woman – hier voormalige geliefden – een bloederige oorlog met gevolgen voor de hele wereld. Uiteindelijk herstelde de Scarlet Speedster de geschiedenis en werd daarna de "juiste" New 52-wereld (en heuse comicbookrelaunch bij DC Comics) geïntroduceerd.

Deze tijdlijn werd dan toch niet vernietigd (of beter "opgelost") na het vertrek van The Flash, zo blijkt. Iemand houdt Flashpoint "in leven", maar waarom dat het geval is, weten DC's grootste detectives (nog) niet. Het geeft Bruce Wayne alleszins de kans om eindelijk zijn vader Thomas Wayne te ontmoeten en te bedanken voor de ontroerende brief, die hij Flash meegaf bij het einde van zijn wereld. Ondertussen probeert The Flash de Cosmic Treadmill te herstellen, zodat ze het brein achter deze hele zaak kunnen opsporen…

Het moet zowat een van de emotioneel zwaarste momenten uit Batman's recente geschiedenis zijn. In het alombekende oorsprongsverhaal van Batman stierven immers zijn beide ouders, waardoor hij wraak zou zweren en Gotham City zou ontdoen van diens gespuis. De vaderlijke speech die hier volgt, komt dan ook zwaar aan en enkele van de adviezen beloven bovendien een stevige impact te hebben op Bruce Wayne, ook ver na The ButtonOpnieuw weet het vaste duo van schrijver Tom King en artiest Jason Fabok, ditmaal versterkt door Joshua Williamson (de vaste auteur van de huidige The Flash-reeks), tegemoet te komen aan de verwachtingen van de meer belezen DC Comics-lezer. Wat als Bruce ooit Thomas ontmoette? Wat zou de impact zijn? En heeft het gevolgen voor zijn "Batman-zijn"?


Opnieuw toont dit derde deel van The Button zich als onontbeerlijk leesmateriaal voor fans van Batman, DC Comics en impactvolle verhaallijnen (maar ook de filmfans door een leuke knipoog naar Batman V Superman: Dawn of Justice). Net zoals Rebirth al meermaals elementen uit de "pre-New 52-continuïteit" haalde, gebeurt dat hier opnieuw en toont het de sterke coherentie van hun tijdlijnen en werelden. Aftellen tot het volgende en laatste deel van The Button, dus! 

The Flash #22, met daarin de conclusie van The Button, verschijnt (pas) op woensdag 17 mei.


Batman #22 bij Archonia.com 

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.