Random Article


Review: All-New Guardians of the Galaxy #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum:
 
Personages: , , , ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
1 total rating

 

Op zijn best


Ideaal instappunt.

Op zijn slechtst


Nogal opzichtige poging om in te pikken op het succes van de films.


Mooi op tijd voor de nieuwe film, start Marvel ook een All-New Guardians of the Galaxy comic. Ideaal voor nieuwe lezers…

Posted 04/05/2017 by

 
Full Article
 
 

It's a heist!

Nadat Dan Abnett en Andy Lanning het moderne team bij elkaar bracht in Annihilation en verdere kosmische Marvel-verhalen, ze een wereldwijd fenomeen werden dankzij de eerste film en Brian Michael Bendis er een aangename ruimtesaga voor zowel film- als comicbookfans wist van te maken, krijgen Marvel's Guardians of the Galaxy alweer een nieuw startpunt. Uiteraard mooi op tijd voor de release van de Guardians of the Galaxy Vol.2-film.

Nadat ze tijdelijk op Aarde gestrand waren in de climax van de Bendis-periode, trekken Star-Lord, Rocket Raccoon, Drax The Destroyer, Gamora en Groot alweer de ruimte in. We volgen het team doorheen een heist op een verafgelegen planeet en een aanvaring met de Grandmaster, een kosmische Marvel-figuur dewelke uiteraard binnenkort ook zijn filmdebuut zal maken in Thor: Ragnarok – een film die zal verschijnen gelijktijdig met de eerste trade van deze reeks.

Gerry Duggan (Deadpool, Uncanny Avengers) mag Brian Bendis opvolgen als schrijver van de moderne Guardians. Zoals verwacht trekt Duggan de luchtige aanpak die Bendis hanteerde verder. De Guardians grappen en grollen met elkaar, vooral Rocket krijgt goede punten met zijn Galactus-sized plan, en alles wordt nog eens versterkt door het cartooneske tekenwerk van Aaron Kuder. All-New Guardians of the Galaxy #1 is alweer een nieuw begin, waardoor de comic zeer lichtjes aanvoelt. De bedoeling is natuurlijk om nieuwe lezers te trekken na het succes van de nieuwe film. Een praktijk die Marvel al jaren hanteert, maar eigenlijk zelden lijkt te lukken wanneer je de verkoopcijfers erop nakijkt.

Oudere comicbookfans krijgen slechts enkele verwijzingen naar de afgelopen verhalen. Het team is duidelijk nog wat gefrustreerd met Peter Quill na de Grounded-verhaallijn, Gamora blijft opvallend stil en Drax is om één of andere reden een pacifist geworden. Wederom geïnspireerd door de film, is Groot ook plots een Baby Groot geworden. Het is allemaal zeer cliché, lui, voorspelbaar en duidelijk bedoeld om een graantje mee te pikken van de nieuwe Marvel Studios-blockbuster.

All-New Guardians of the Galaxy #1 is geen slechte comic, maar het is vooral bedoeld voor filmfans. Voor oudere comicbooklezers die de Guardians al konden appreciëren voor James Gunn ze onder handen nam, blijven wat op hun honger zitten. Voor hen is het duidelijk dat de hoogdagen voor het team onder Abnett en Lanning, toen werkelijk alles nog mogelijk was, nooit meer terugkomen…

Alles over de Guardians of the Galaxy lees je in onze START TO READ.

All New- GOTG #1 bij Archonia.com 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.