Random Article


Review: Deathstroke Volume 1 – The Professional (DC Rebirth)

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar: , ,
 
Inkter: , ,
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum:
 
Personages: , , , ,
 
Coverprijs: $16.99
 
Verzamelt: Deathstroke Rebirth #1, Deathstroke (v4) #1-5
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
1 total rating

 

Op zijn best


Het verhaal heeft even tijd nodig, maar grijpt je dan ook echt bij de strot.

Op zijn slechtst


Veel wisselende tekenaars.


Christopher Priest geeft Deathstroke The Terminator een nieuwe start in The Professional, de eerste bundeling van zijn DC Rebirth-serie…

Posted 30/04/2017 by

 
Full Article
 
 

Sign the contract

DC's grootste huurmoordenaar Deathstroke is als personage waarschijnlijk bekender door zijn gastrol in de tv-serie Arrow dan uit de comics van DC. Daar werd hij begin jaren tachtig bedacht door Marv Wolfman en George Pérez als tegenstander voor de New Teen TitansSlade Wilson, alias Deathstroke The Terminator, zou zich via deze titel ontwikkelen tot een gevreesde villain en antiheld in het DC-universum. 

We zijn enkele relaunches verder en Deathstroke krijgt weer een eigen serie onder DC Rebirth. Normaal gesproken is dit niet meteen iets om heel enthousiast van te worden, maar als DC Comics de moeite neemt om Christopher Priest (Black Panther, Quantum and Woody) te overtuigen om weer te gaan schrijven dan springen er op de Brainfreeze-bullpen een paar lichtjes aan. Want Priest is een held!

En dan sla je deze comic open en is het toch even schrikken. Goed, de wereld van Deathstroke wordt helemaal opnieuw opgebouwd zodat een nieuwe lezer meteen weet waar hij/zij aan toe is. Daar is natuurlijk niets mis mee. De schrik zit hem in de clichés die aanvankelijk op je worden losgelaten. Deathstroke wordt neergezet als een slechte vader en een emotieloze, gemankeerde man waar zijn twee zonen nogal last van hebben gehad en dat zal voor de lezers van deze trade een understatement zijn. Slade verwekte ook een dochter bij een Chinese prostituee en deze lijkt later onder de naam Ravager in haar vaders voetsporen getreden te zijn. En wanneer hun paden elkaar kruisen dan is dat voor de zelfbenoemde Terminator natuurlijk een kans om zijn geschonden blazoen als vader op te poetsen. Op dit moment wordt je als lezer licht misselijk van het voorspelbare verhaal. Helemaal wanneer Batman en de jonge Robin opduiken om de verkopen nog een extra zetje te geven…

Is Priest het verleerd?  Als een golf van cynisme je dreigt te overspoelen begint de schrijver aan de knoppen te draaien en neemt het verhaal ineens een andere wending en wordt het tegen het einde een flink pak boeiender. Overigens mag nonkel Priest best een Batman & Robin-reeks schrijven. Zijn Damian Wayne is hi-la-risch!

Grafisch gezien is deze eerste bundeling echter erg onrustig. De eerste twee delen worden getekend door Carlos Pagulayan (Batman & Robin Eternal, Iron Man) en zelfs even gelayout door Larry Hama (G.I Joe) waarna het werk wordt overgenomen door Priests oude kompaan Joe Bennett met wie hij bij Marvel nog Captain America & The Falcon maakte. Deze wordt bijgestaan door de inkter Mark Morales wiens werk het lompe geteken van Bennett polijst en voorziet van een look dewelke nog het meest doet denken aan het werk van Andy Kubert (Flashpoint, Dark Knight III: The Master Race).

Het verhaal van The Professional heeft even tijd nodig om op gang te komen. Maar wanneer je het de tijd gunt dan wordt je als lezer ook beloond met een goed laatste deel dat je zeker zal overtuigen om verder te lezen…

Deathstroke Rebirth volume 1 bij Archonia.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.