Random Article


Review: The Flash #21 – The Button Part 2

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum: ,
 
Personages: ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
3 total ratings

 

Op zijn best


Een easter egg-paradijs voor hardcore DC Comics-fans! De cliffhanger aan het einde belooft een blijvende impact te hebben op Batman.

Op zijn slechtst


Weinig actie en vooruitgang.


In dit tweede deel van de DC Rebirth/Watchmen cross-over “The Button” gaan Batman en The Flash op onderzoek doorheen de tijd…

Posted 27/04/2017 by

 
Full Article
 
 

Het begon allemaal met de bloederige smiley button van de Comedian uit Watchmen in de Batcave en de langverwachte terugkeer van voormalige Flash Wally West in DC Universe: RebirthEen haast omnipotente kracht stal, na het herstellen van Flashpoint door The Flash, tien jaar uit het leven van DC's gehele universum en creëerde zo de New 52-continuïteit. Nu gaan Batman en The Flash samen op zoek naar de verantwoordelijke, verwant aan het woord "Manhattan", in The Button, de vierdelige cross-over tussen Batman en The FlashHet belooft een belangrijk hoofdstuk te worden in de introductie van de personages uit Watchmen (1986-1987) van Alan Moore en Dave Gibbons tot het DC-superheldenuniversum…


… That's not how the Justice League formed!

In de nasleep van de plotse dood van voormalige Flash-aartsvijand en Speedster The Reverse-Flash/Eobard Thawn gaan Barry Allen/The Flash en een gehavende Bruce Wayne/Batman op onderzoek. Niet alleen hebben ze het raden naar de oorzaak of de schuldige, maar ook is de mysterieuze smiley button van The Comedian nu verdwenen. 

Daarom gaan beide Justice Leaguers naar de Watchtower, specifieker de indrukwekkende "Hall of Lost and Found", en besluiten ze via de Cosmic Treadmill de radioactieve straling van Thawnes lijk te volgen, bovendien hun enige spoor in de haast onoplosbare moordzaak. Maar niet alles loopt zoals het moet en de twee strandden in een wel heel belangrijke alternatieve wereld…

Zoals beloofd bij de aankondiging van The Button krijgen we nu eindelijk dé twee detectives bij DC Comics die doen waar ze goed in zijn: mysteries oplossen. Van een gedetailleerde beschrijving van het slachtoffer, de opzet en het (gebrek aan) bewijsmatieriaal: de lezer volgt stap per stap de zaak. Naast een ideale introductie tot deze twee personages, de Reverse-Flash en de wereld van Flashpoint, weten schrijver Joshua Williamson en artiest Howard Porter (JLA) ook te spelen met de ruimere DC Comics-continuïteit voor Rebirth en de New 52, de zogenaamde "gestolen jaren". Op een korte terugkeer van de oude, schijnbaar seniele Johnny Thunder van de Justice Society na is vooral de geïntroduceerde The Hall of Lost and Found een waar easter eggs-paradijs, met kostuums van de Justice Society of America, het originele kostuum van de Martian Manhunter, de Phantom Zone-projector, Azrael's pak en het harnas van Rocket Red uit Justice League International


Wat het net allemaal betekent en vooral hoe de DC Comics-continuïteit, met onder meer de eerste samenkomst van de Justice League, in elkaar zit, weten we nog niet, maar The Flash #21 hint net zoals het vorige deel naar een grootse conclusie met een permanente impact. Naast de moord op Reverse-Flash, de mysterieuze Button en de duidelijke link met Watchmen, zal The Button dus ook verder ingaan op de vorming van het vernieuwde DC-universum en de terugzetting van de "gestolen jaren" uit de DC-geschiedenis. Iets waar o.a. ook de Superman-, Titans– en Batman-reeksen momenteel sterk mee bezig zijn. Niet voor de oningewijden, maar desalniettemin één van de interessantste superheldencomics van het moment…

Batman #22, met daarin het derde en voorlaatste deel van The Button, verschijnt volgende week…


The Flash#21 bij Archonia.com 

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.