Random Article


Standaard Uitgeverij stopt met Nederlandstalige Marvel Comics

 

Posted 26/04/2017 by

Vanochtend kondigde Standaard Uitgeverij aan dat het de druk van Nederlandstalige comics van Marvel binnenkort zal stopzetten. In navolging van initiatieven van HIP Comics, het welbekende Junior Press en Z-Press startte de uitgeverij in 2015 met het vertalen en verkopen van Engelstalige Marvel-comics. Standaard Uitgeverij pikte in op de toenmalige Marvel NOW!-relaunch en gaf titels uit zoals Iron ManAll-New X-MenUncanny Avengers en Superior Spider-Man en later ThorGuardians of the GalaxyCaptain America en Wolverine. De comics werden tweemaandelijks uitgegeven en verschenen volgens het oorspronkelijke Amerikaanse formaat, maar dan iets lijviger: drie issues werden gebundeld en aangevuld met extra beeldmateriaal, 72 pagina’s in totaal voor €6,99.

Na een nochtans belovende start, werd het echter duidelijk dat het releasemodel veel te traag was om de Amerikaanse comics, waarbij Marvel de ene relaunch na de andere ertegenaan smeet, bij te houden. De interesse daalde en de comics verkochten voor geen meter meer. Er wordt nu een uitdoofscenario voorzien, waarbij de huidige reeksen nog zullen lopen tot september en alle verhaallijnen min of meer worden afgerond.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.