Random Article


Review: Aliens – Dead Orbit #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
2 total ratings

 


Met Aliens: Dead Orbit vieren Dark Horse en James Stokoe Alien Day in stijl. Zelden hebben de Xenomorphs er zo gedetailleerd uitgezien…

Posted 26/04/2017 by

 
Full Article
 
 

…shit.

Het is Alien Day en dat wordt natuurlijk ook gevierd bij Dark Horse, de uitgeverij die al sinds eind jaren 80 de officiële Aliens-comics uitbrengt. Met deze Aliens: Dead Orbit gaat er weer een nieuwe minireeks van start rond de horror/sci-fifranchise die in 1979 in het leven werd geroepen. Aliens: Dead Orbit is één van de meest verwachte Aliens-comics in lange tijd, vermits de vierdelige miniserie volledig wordt geschreven, getekend en ingekleurd door de immens getalenteerde James Stokoe, bekend van Orc Stain en met zijn Godzilla: The Half-Century War en Godzilla in Hell ook geen onbekende tot beroemde filmmonsters.

Ergens op een verafgelegen ruimtestation van Weyland-Yutani genaamd Sphacteria, treffen we de ingenieur Wascylewsk aan. Zonder wapens of benodigdheden, zit hij vast in het kille station met enkele dodelijke Xenomorphs. Via flashbacks komen we te weten wat er gebeurde met zijn crew en zijn eigen geestelijke gezondheid…

Dead Orbit heeft een gelijkaardige opzet aan de meeste Aliens-films en vooral comics. Een afgelegen plek in de ruimte (waar niemand je kan horen schreeuwen, uiteraard) en een eenzame protagonist die het moet hebben van zijn verstand en puur geluk om de Xenomorph(s) te snel af te zijn. Stokoe weet goed de sfeer van de eerste Alien-film en vooral de videogame Alien: Isolation te benaderen, maar het is vooral zijn uiterst gedetailleerde, grimmige en deels door manga geïnspireerde tekenwerk dat de show steelt. Elk hoekje van het ruimtestation wordt tot in de kleinste puntjes uitgewerkt. Het draagt alleen maar bij tot het creëren van een spannende, claustrofobische, eenzame en koude sfeer, waar het gevaar achter elke hoek schuilt. Met andere woorden, een ideale setting voor een Alien-verhaal.

Punten voor originaliteit zullen Dark Horse en James Stokoe voorlopig nog niet winnen, maar dit eerste deel van Aliens: Dead Orbit belichaamt exact waar we zo van houden bij de franchise. Een betere comic kan je op Alien Day dus niet wensen…

Alles over de Aliens-comics van Dark Horse lees je in onze START TO READ.

Aliens Dead Orbit #1 bij Archonia.com

 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.