Random Article


DC Comics start nieuwe Dark Matter Lijn na Dark Nights: Metal

 


Posted 21/04/2017 by

DC Comics start later dit jaar met een nieuwe comicbooklijn genaamd Dark Matter. Deze lijn is opgezet om nieuwe, donkerdere personages op te zetten voor een jong, divers publiek en zal voortkomen uit de Batman-centrische events Dark Days en Dark Knights: Metal door Scott Snyder en Greg Capullo. Dark Matter valt uiteraard niet te verwarren met de gelijknamige sci-fi comic bij Dark Horse, waarop een Syfy tv-reeks werd gebaseerd.

De lijn wordt afgetrapt door gevestigde namen zoals Robert Venditti (The Surrogates, X-O Manowar), Dan Abnett (Hercules, Guardians of Eternity),John Romita Jr. (All-Star Batman, Amazing Spider-Man) en Jim Lee (Justice League, Superman Unchained) en er wordt zwaar ingezet op het samenspel tussen comicbookschrijver en comicbookartiest. Het is de bedoeling dat andere comicbookmakers met een diverse achtergrond deze titels zullen overnemen en heel wat nieuwe dingen proberen die het medium vooruit duwen. Dark Matter is geen aparte imprint en geen apart universum, maar een banner voor bepaalde DC-titels met daarin een nieuw tijdperk van helden, gesmeed in Metal. De reeksen spelen zich af in het superheldenuniversum van DC, maar zijn daarom niet allemaal superheldenverhalen. In de woorden van uitgever Dan DiDio: "DC Rebirth was voor de oude fans, Dark Matter is voor het maken van nieuwe fans". Met de focus op artiesten als Greg Capullo, Jim Lee, Andy Kubert en John Romita Jr., doet het allemaal wat denken aan het vroege Image Comics.


DARK NIGHTS: METAL

(Scott Snyder/Greg Capullo)

Het duo dat Batman groot hield in DC's New 52 komt weer bij elkaar voor een groots gebeuren met de Caped Crusader in de hoofdrol. Het wordt een zesdelige reeks met tal van tie-ins in lopende reeksen en zal dienen als een soort lanceerplatform voor de Dark Matter-lijn. Men focust zich hier op de paden die helden niet bewandelden en keuzes die ze niet maakten, dewelke leiden tot werelden gevormd uit nachtmerries…

IMMORTAL MEN

(James Tynion IV/Jim Lee)

Een verhaal rond vijf onsterfelijke broers en zussen, dewelke vanuit de schaduwen de elite rekruteren om duistere machten en de uiteindelijke apocalyps tegen te houden…

THE SILENCER 

(Dan Abnett/John Romita Jr.)

Honor Guest was ooit de meest gevreesde huurmoordenares op deze wereld, Maar toen ze de kans kreeg op een normaal leven in een buitenwijk leverde ze het allemaal in . Nu ze een gezinnetje heeft klopt haar 'oude leven ' echter weer aan de deur en moet ze haar keukenschort afdoen en weer de wapens oppakken om haar gezin te beschermen.

NEW CHALLENGERS

(Scott Snyder/Andy Kubert)

Enkele personages levend op geleende tijd, op de vlucht voor de dood en rennend richting de allergrootste mysteries die het universum te bieden heeft. Klinkt bekend.. Want iets dergelijks deed Jack Kirby al eens in 1958 met zijn DC sci-fi/avonturenreeks Challengers of the Unknown. Deze reeks is een moderne versie van de Challengers maar zal zijn roots niet vergeten.

SIDEWAYS

(Dan DiDio/Justin Jordan/Kenneth Rocafort)

Een jonge tiener kwam tijdens de tumulteuze gebeurtenissen van Dark Nights: Metal in contact met donkere materie. Dit gaf hem de kracht om te teleporteren door de Dark Dimension. Elke keer als hij zijn krachten gebruikt wordt het echter verleidelijker om zichzelf aan deze diepe, duistere macht over te geven…

DAMAGE

(Robert Venditti/Tony S. Daniel)

Ethan Avery wilde zijn land dienen en werd als dank de hoofdrolspeler in zijn eigen nachtmerrie. Hij kan een uur per dag een onverwoestbaar monster loslaten met als gevolg dat Ethan nu vooral een zo rustig mogelijk leven wil leiden. Zijn grootste dienst aan zijn land zou weleens het moment kunnen zijn dat ie het monster in zijn binnenste temt… Niet te verwarren met DC's andere Damage Grant Emerson, de zoon van de oorspronkelijke Atom.


DC's Dark Days gaat van start in juni en juli, Dark Nights: Metal loopt doorheen augustus.

The Silencer en Sideways komen eraan in september, The Immortal Men en Damage in oktober en New Challengers volgt in december.

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar