Random Article


Review: Batman #21 – The Button Part 1

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum:
 
Personages: , ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
2 total ratings

 

Op zijn best


Knappe opzet voor een ingrijpend event.

Op zijn slechtst


Weinig toegankelijk.


Het begint hier! De zoektocht van Batman en The Flash naar de waarheid achter de bloederige smiley button betekent ook een zeer belangrijk hoofdstuk in de introductie van de Watchmen tot het DC-universum. Het eerste deel van “The Button” ligt nu in de winkelrekken!

Posted 20/04/2017 by

 
Full Article
 
 

I just need eleven seconds.

Het begon allemaal met de bloederige smiley button van de Comedian uit Watchmen in de Batcave en de langverwachte terugkeer van voormalige Flash Wally West in DC Universe: RebirthEen haast omnipotente kracht stal, na het herstellen van Flashpoint door The Flash, tien jaar uit het leven van DC's gehele universum en creëerde zo de New 52-continuïteit. Nu gaan Batman en The Flash samen op zoek naar de verantwoordelijke, verwant aan het woord "Manhattan", in The Button, de vierdelige cross-over tussen Batman en The Flash. Het belooft een belangrijk hoofdstuk te worden in de introductie van de personages uit Watchmen (1986-1987) van Alan Moore en Dave Gibbons tot het DC-superheldenuniversum…

In de Batcave bekijkt Batman nogmaals de brief van zijn vader, Thomas Wayne/Batman uit de alternatieve Flashpoint-realiteit. De dimensionale breuk doorheen tijd en ruimte bij de terugkeer van Wally West betekende niet alleen de komst van een emotioneel geschenk, maar ook de start van het mysterie van de smiley button. Niet enkel Bruce Wayne en zijn Justice League-collega The Flash zijn daarentegen op zoek naar de waarheid. De Reverse-Flash – terug uit de dood en de pre-New 52/Flashpoint-periode – is immers terug en wil wraak op de zoon van zijn "moordenaar", Thomas Wayne.

Al snel (get it?) breekt een episch en bloederig gevecht uit tussen Bruce en Eobard Thawne om de button, waarbij Batman één minuut moet zien te overleven vooraleer hij geholpen kan worden door The Flash. Als dat maar goed komt voor DC's Dark Knight…

Het is aan vaste Batman: Rebirth-schrijver Tom King en stertekenaar Jason Fabok (Justice League) om de prestigieuze The Button-verhaallijn in Batman #21 op te starten. En dat doen ze meteen goed. Hoewel de comic qua tijd slechts enkele minuten inneemt en relatief weinig t​ekst bevat, gebeurt er zoveel ingrijpends en onverwacht. De belangrijkste voorgaande gebeurtenissen uit het Rebirth-universum worden nog even aangestipt, maar toegankelijk valt dit eerste deel niet te noemen. Daarom raden we zeker ook aan om de DC Universe: Rebirthone-shot te lezen. Uiteraard is ook het tekenwerk van Fabok, dat bij momenten als eerbetoon aan Watchmen het 9-panel grid hanteert, opnieuw om van te smullen.


Al bij al krijgen we met Batman #21 een meer dan degelijke, doch niet al te toegankelijke introductie. Met alweer een korte cameo van de telepate Saturn Girl, in dewelke het lid van het Legion of Super-Heroes uit de 30e eeuw nog steeds in Arkham Asylum verblijft, een nieuw mysterie rond het masker van de Psycho-Pirate, de plotse terugkeer van de klassieke Reverse-Flash en het onvermijdelijke conflict tussen Batman en Mr. Oz/hoogstwaarschijnlijk Ozymandias uit Watchmen kunnen we niet wachten om het onderzoek van DC's Dark Knight en Scarlet Speedster naar "The Button" verder te volgen…

The Flash #21, met daarin het tweede deel van The Button, verschijnt volgende week…


Batman #21 bij Archonia.com 

 

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.