Random Article


IDW gaat van start met nieuwe Kindvriendelijke Star Wars Comics

 


Posted 19/04/2017 by

Sinds 2015 heeft Marvel de comicbookrechten van Star Wars weer in handen. Ze publiceren inmiddels tal van reeksen en miniseries in het Galaxy Far, Far Away die de officiële canon van de sci-fi filmsaga van Lucasfilm en Disney verder uitbreiden. Toch heeft Disney gekozen voor een andere uitgeverij om meer kindvriendelijke Star Wars-comics op de markt te brengen. In de herfst zal IDW Publishing van start gaan met Star Wars Adventures, waarin non-canonische Star Wars-verhalen voor alle leeftijden worden verteld. Ook komt er een nieuwe Star Wars-krantenstrip. De bedoeling is dat nieuwe, jongere lezers deze IDW-verhalen oppikken als een soort gateway drug tot de meer volwassen Star Wars-comics van Marvel (en daarvoor Dark Horse).

Dat Disney kiest voor IDW in plaats van Marvel is niet verrassend. Terwijl de Star Wars-comics bij Marvel het zeer goed doen bij een jongvolwassen publiek, heeft de uitgever maar weinig succes met hun all-ages superheldenverhalen. IDW heeft inmiddels al aangetoond dat ze beter geschikt zijn om de jongere lezers onder ons aan te spreken. Zo geven ze al even comics uit met daarin Disney-mascottes als Mickey Mouse, Goofy, Donald Duck en DuckTales in de hoofdrollen.

Star Wars Adventures gaat van start in de herfst en maakt deel uit van de aanloop naar de filmrelease van Star Wars: The Last Jedi.

Alles over de Star Wars-comics lees je in onze START TO READ.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.