Random Article


Review: Rose #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Het heeft het potentieel om zeer interessante fantasy te worden.

Op zijn slechtst


Helaas is deze eerste issue een en al cliché.


Meredith Finch begeeft zich op het pad der creator-owned comics met deze nieuwe fantasytitel bij Image…

Posted 18/04/2017 by

 
Full Article
 
 

We are survivors, like you, Rose.
WE did not burn your village.
WE did not kill your mother. But we can help you find those who did.

Lang geleden was er een dorpje waar de jonge Rose woonde. Rose heeft aanleg om te kunnen toveren en helaas moet ze een ketting dragen om deze eigenschap te kunnen verbergen, want magie is hier iets dat je beter voor jezelf kunt houden. Ze trekt het bos in om wat tijd door te brengen waar ze voorzichtig wat tovert. Dit is al genoeg om de mannen van koningin Drucilla naar haar dorp te lokken die de hele boel platbranden en de moeder van Rose vermoorden. Drucilla houdt namelijk niet van magie buiten haar paleismuren en drijft Rose in handen van de rebellen. 

Met Rose begeeft Meredith Finch (Wonder Woman, Grimm Fairy Tales Presents Tales from Oz) zich op het pad van de creator-owned comics bij Image en wordt ze hier bijgestaan door IG Guarra (All-New Wolverine, Blue Beetle) wiens cartooneske werk doet denken aan de tien jaar geleden overleden Mike Wieringo (Impulse, Fantastic Four). Al zijn de kleuren wat flets. 

Finch heeft enkele zaken in deze eerste issue gestopt die in latere delen een interessante wending kunnen geven aan het verhaal. Een van deze dingen is het concept dat de magie bewaakt werd door grote katten. Iets waarnaar ook al wordt gehint op de cover. En alle belangrijke rollen worden gespeeld door vrouwen met de mannen als sidekicks. Los van deze zaken is Rose wel generieke fantasy volgens het boekje. Als deze eerste verhaallijn ook daadwerkelijk deze wendingen gaat maken dan kan dit wat worden. Maar vanwege het pijnlijke middelmatige standaardverhaal krijgt deze eerste issue slechts drie sterren. 

Rose #1 bij Archonia.com 

 

Comments

comments


de baard van alan moore

 
avatar