Random Article


Review: X-Men Blue #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar: ,
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum:
 
Personages: , , , , , ,
 
Coverprijs: $4.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Geweldige cast.

Op zijn slechtst


Dialogen soms wat minder. Weinig nieuws onder de zon.


Marvel’s ResurrXion van de X-Men gaat verder met X-Men Blue, waarin de jonge versies van Cyclops, Beast, Jean Grey, Angel en Iceman – de oorspronkelijke vijf X-Men – onder niemand minder dan Magneto komen te staan…

Posted 13/04/2017 by

 
Full Article
 
 

A bunch of wee X-Men come to run with the big dogs

Marvel's ResurrXion van de X-Men is volledig van start gegaan. In de afgelopen weken kregen we het startschot in X-Men Prime en knalde het uiteindelijk zeer controversieel gebleken eerste nummer van X-Men Gold de wereld in. Nu is het de beurt aan X-Men Blue, de tweede grote X-titel. Het is sinds begin jaren 90 geleden dat de X-Men in een gouden en blauw team werden gesplitst, maar nu draait het iets anders uit. Terwijl X-Men Gold de oudere, klassieke generatie X-Men in de schijnwerpers plaatst, is deze X-Men Blue een voortzetting van de All-New X-Men-series.

Inmiddels is het alweer even geleden dat de jonge versies van Cyclops, Jean Grey, Angel, Iceman en Beast – de oorspronkelijke vijf X-Men – uit het verleden werden geplukt en in het heden werden geplaatst. Inmiddels is het duidelijk geworden voor de vijf tieners dat hun tijdlijn mooi voort blijft bestaan en ze dus in feite vastzitten in het heden. Deze X-Men hebben zich afgesplitst van de grotere groep en zijn ondertussen in het reine gekomen met het feit dat ze buiten de tijd leven. In dit eerste deel leidt nieuwe teamleidster Jean Grey de X-Men in een conflict tegen Black Tom Cassidy en de Juggernaut, terwijl een wel zeer gekende X-villain de nieuwe mentor van de jonge mutanten blijkt te zijn. Verder is er nog een back-upverhaal, waaruit blijkt dat er nog een jonge mutant uit het Ultimate Marvel-universum de Secret Wars overleefde: niemand minder dan de zoon van (Ultimate) Wolverine, Jimmy Hudson!

X-Men Blue #1 is, vanwege de cast en hun recente tijdreisgeschiedenis, iets minder toegankelijk wanneer je niet vertrouwd bent met de voorgaande All-New X-Men-series. Toch weten schrijver Cullen Bunn (Magneto, Uncanny X-Men) en artiest Jorge Molina (X-Men, A-Force) een intrigerende eerste issue af te leveren, die vooral gered wordt door de fantastische cast. De karakterisatie van de Juggernaut is dan weer wat minder, terwijl Marvel met Magneto als nieuwe mentor van de jonge mutanten dezelfde truc aflevert die ze in de jaren 80 al met de New Mutants hebben gebruikt. Nostalgie of bloedarmoede? De tijd zal het uitwijzen. Ook is het bij momenten wat moeilijk om te begrijpen dat de wereld voor de jonge X-Men zo anders lijkt. Dit is het X-Men-team uit de jaren 60, ja, maar vanwege Marvel's glijdende tijdsschaal zijn deze personages in het verhaal maar afkomstig uit pakweg eind jaren 90, begin jaren 00. Zo hard is de wereld sindsdien ook niet veranderd…

Ondanks enkele mankementjes blijkt X-Men Blue toch een waardige tegenhanger tot X-Men Gold en een must-read voor de fans van All-New X-Men en het klassieke X-team. Bunn en Molina leveren een degelijke opzet af voor wat komen zal en de previews voor het komende jaar aan verhaallijnen zien er niet mis uit.

X-Men Blue #1 bij Archonia.com

Alles over Marvel's X-Men lees je in onze START TO READ.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.