Random Article


Review: Injustice 2 #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar: ,
 
Universum:
 
Personages: , , , ,
 
Coverprijs: $2.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
1 total rating

 

Op zijn best


Tom Taylor keert terug! De wereld van Injustice blijft interessant.

Op zijn slechtst


Vrij braaf en voorspelbaar. Niet de mokerslag die de opening van de eerste Injustice: Gods Among Us was.


De weg naar Injustice 2 wordt ingezet met de nieuwe digitale prequelcomic van DC…

Posted 12/04/2017 by

 
Full Article
 
 

Cupcake?

In mei brengen Warner Bros. Interactive, NetherRealm Studios (de makers van Mortal Kombat) en DC Entertainment Injustice 2 uit, de sequel op de populaire DC Comics fighting game Injustice: Gods Among Us (2013). De wereld van Injustice, waarin Superman een tirannieke heerser werd na het verlies van zijn geliefde Lois Lane en hun ongeboren kind en zijn daaropvolgende moord van The Joker, leverde bij DC Comics genoeg materiaal voor vijf jaargangen aan digitale prequelcomics en een recent afgelopen Injustice: Ground Zero-reeks waarin de gebeurtenissen van de game werden verteld door het oogpunt van Harley Quinn.

De Injustice-prequelcomics waren ontzettend populair, maar van wisselende kwaliteit. DC laat voor de prequelcomics van Injustice 2 de oorspronkelijke schrijver Tom Taylor (Injustice: Gods Among Us, Earth 2) terugkeren. Samen met artiest Bruno Redondo (Injustice Year Two-Year Four) wordt hier de weg naar de uitgebreide story mode van de Injustice 2-game ingezet.

We pikken meteen in waar de vorige game (en reeks) eindigde. Met een gevangen genomen Superman en een Batman die, na de val van Superman's regime, de wereld terug op orde dient te krijgen. Harley Quinn zorgt voor de komische noot en uiteraard duikt de Suicide Squad op onder Amanda Waller, dewelke zo hun eigen plannen hebben voor de man van staal… tot Batman opduikt. Of is dat Jason Todd in een Batkostuum? Ver weg in de ruimte, is de intergalactische veroveraar Brainiac onderweg om nog een grotere dreiging tot de verdeelde helden te bieden…

Het eerste deel van Injustice 2 is wederom een prequelcomic volgens het boekje. Waar Tom Taylor bewees heel wat risico's te durven nemen met de DC-personages in de vorige reeks, zelfs in het vaste stramien van een vooropgesteld verhaal, blijft het hier voorlopig wat braver. De tekeningen van Redondo zijn goed, maar stijgen nooit boven de middelmaat uit. We krijgen nu misschien wel een cover van Jim Lee, maar het blijft vreemd om te zien dat comicbookuitgeverijen niet hun grootste talenten op comics als deze zetten. Het mag dan "maar" een digitale prequel tot een videogame zijn, maar daardoor heeft het wel het potentieel om miljoenen extra lezers te bereiken.

DC is met Injustice 2 mogelijk weer vertrokken om jaren aan prequelreeksen aan de fightinggamefranchise te breien, maar we hopen dat schrijver Tom Taylor in de komende delen toch wat van die eerste jaren van Injustice: Gods Among Us-magie terug weet op te rakelen. Anders zou deze reeks al voorbijgestreefd kunnen zijn wanneer de uiteindelijke videogame in de winkelrekken ligt…

Het eerste hoofdstuk van Injustice 2 #1 is nu digitaal beschikbaar. De eerste gedrukte comic ligt op 3 mei in de winkelrekken.

Injustice 2 #1 bij Archonia.com

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.