Random Article


Review: Hilo Book 1 – The Boy Who Crashed to Earth

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Coverprijs: $13,99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Winick is een geweldige cartoonist.

Op zijn slechtst


Repeat Business is geen oneliner, hoe hard je het ook probeert.


Judd Winick keert bij Random House terug naar zijn roots als cartoonist met deze Hilo – The Boy Who Crashed to Earth…

Posted 12/04/2017 by

 
Full Article
 
 

Aaah

D.J groeit op in een familie vol talent. Zijn broers en zussen blinken uit in sporten, op school of met het bespelen van een muzikaal instrument. D.J is vooral een goede vriend, maar wanneer zijn beste vriendin Gina verhuist… is ie zelfs dat niet meer. Een paar jaar later wordt zijn leventje overhoop gegooid wanneer er iets neervalt uit de ruimte. Het is een klein blond jongetje met geheugenverlies die zichzelf uiteindelijk Hilo noemt. Wie is Hilo en wat is het grote geheim dat hij met zich meedraagt? En waarom zit er een robot achter hem aan?

Heel wat mensen hebben al tijden niet meer aan Judd Winick (Batwing, Pedro & Me) als tekenaar gedacht. Sinds de eeuwwisseling zagen we hem vooral als schrijver van superheldencomics als Batman en Green Arrow. Winick begon natuurlijk als tekenaar met de krantenstrip Frumpy The Clown, de Oni Press-titel Barry Ween en het bekroonde Pedro & Me. En we hebben het gemist! 

Het werk van Winick is misschien niet meteen mooi, maar het is wel schattig.  De grootste kwaliteit is dat Winick een goed gevoel voor timing heeft. Zie de overgang tussen de plaatjes. De manier waarop de eerste pagina van deze Hilo – The Boy Who Crashed to Earth is opgebouwd is daar een goed voorbeeld van. Helaas is deze comic wel gericht op een jong publiek. Het is vermakelijk en sommige scènes zullen je op zijn minst laten glimlachen. Maar tussen de regels door klinkt de echo van een oude bekende: Barry Ween! En het wordt tijd dat Judd Winick hem eens uit de mottenballen vist en het verhaal gaat maken dat hij het publiek al beloofde in 2003.

Hilo Book 1 bij Archonia.com

 

 

 

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.