Random Article


Review: Eleanor & The Egret #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $4.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Sam Kieth!!!

Op zijn slechtst


Misschien is de informatie nog wat karig..


John Layman (Chew) en Sam Kieth (The Maxx) zijn weer helemaal terug met deze nieuwe titel bij Aftershock Comics…

Posted 07/04/2017 by

 
Full Article
 
 

Maybe they flew.

Het voorbije jaar werd in alle stilte de Image-comic Chew beeindigd. Ooit begonnen als een behoorlijke hit, al doofde de vlam gedurende de run langzaam uit. En zo was het grote publiek vergeten hoe absurd het schrijfwerk van John Layman (Chew, Batman:Eternal) eigenlijk is. Gelukkig komt Aftershock met Eleanor & The Egret om ons hieraan te helpen herinneren. 

Deze eerste issue laat zien hoe een detective in een museum bezig is om de diefstal van een gerenommeerd schilderij op te lossen. In de bijbehorende kaders zien we hoe Eleanor en haar pratende reiger de diefstal echt hebben uitgevoerd. Op een klein detail na dan. De detective komt zowel letterlijk als figuurlijk dicht in de buurt van Eleanor en dat zou weleens het begin van een vermakelijk kat-en-muisspel kunnen zijn…

Veel van de absurde kanten van dit verhaal zijn visueel van aard. Voor al dit grafische geweld tekent Sam Kieth. De tekenaar is bij veel lezers vooral bekend van werk op The Sandman met Neil Gaiman, DC's Lobo en van zijn eigen creatie The Maxx. Kieth is allesbehalve een superheldentekenaar. zijn invloeden liggen eerder bij undergroundartiesten als Robert Crumb en bij de vele naamloze schilders van platenhoezen. Ook kun je in zijn werk invloeden van de befaamde schilder Egon Schiele terugvinden. Kieths pagina's zijn helder van opbouw, maar zijn tekeningen stuiteren alle kanten op. Sommige plaatjes zijn akelig realistisch en op sommige platen worden alle regels van anatomie en perspectief uit het raam gegooid en kijk je ineens naar fantastisch werk dat gek genoeg wel goed oogt. Al bij al is deze Eleanor & The Egret #1 een intrigerende eerste issue geworden. Het ziet er naar uit dat dit de tweede Aftershock Comics-titel is die weet te bekoren.

ELEANOR & THE EGRET #1 bij Archonia.com

 

 

 

 

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.