Random Article


Review: X-Men Gold #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum:
 
Personages: , , , , ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
1 total rating

 

Op zijn best


De X-Men mogen weer ware superhelden zijn. Nostalgie en heerlijke chemie tussen de personages.

Op zijn slechtst


Tekenwerk bij momenten wat minder. Niets dat we nooit eerder gezien hebben.


Marvel ziet de X-Men terug graag. De mutanten zijn helemaal terug in het ResurrXion-event waarin deze X-Men Gold één van de kernreeksen belooft te worden. Kitty Pryde leidt Storm, Colossus, Nightcrawler, Rachel Grey en Old Man Logan een geheel nieuw tijdperk in…

Posted 06/04/2017 by

 
Full Article
 
 

To me, my X-Men

De grote oorlog tussen de X-Men en Inhumans zit erop en onder het ResurrXion-initiatief mogen Marvel's mutanten opnieuw ware superhelden zijn. De nostalgie begon al in X-Men Prime en wordt voortgezet in deze X-Men Gold, samen met X-Men Blue volgende week, dé X-reeks om in het oog te houden.

Kitty Pryde is teruggekeerd van haar ruimte-avontuur bij de Guardians of the Galaxy en werd de nieuwe leidster van de X-Men. De Xavier-school werd prompt geteleporteerd naar het midden van Central Park, New York City en samen met o.a. Storm, Colossus, Nightcrawler, Rachel Grey en de Old Man Logan-versie van Wolverine timmert Kitty aan de lange weg om van de X-Men opnieuw ware superhelden te maken. In dit eerste deel vindt er al meteen een groots gevecht met voormalige Galactus-heraut Terrax plaats en duikt er een nieuwe Brotherhood of Evil Mutants op…

Everything old is new again in X-Men Gold. De X-Men worden niet langer met uitsterven bedreigd en krijgen weer meer traditionele superheldenavonturen. Alweer beschermen ze een wereld die hen haat en vreest (én, vreemd genoeg, nog steeds meteen het verschil ziet tussen mutanten, Inhuman en ander bovenmenselijke wezens) en, niet onbelangrijk, spelen de X-Men weer softball. Schrijver Marc Guggenheim (Arrow, Green Lantern) levert een leuke chemie tussen de personages, vooral tussen de inmiddels volwassen Kitty Pryde en de veel ouder geworden Wolverine/Old Man Logan. De tekeningen van Adrian Syaf onderdompelen alles in een nostalgische 90s sfeer. Goed voor de actiescènes, maar in de stillere momenten en close-ups lijkt de man een zwaar probleem met de neuzen van zijn personages te hebben. Spijtig.

X-Men Gold #1 is hoe dan ook een oerdegelijk begin voor de "nieuwe" richting die Marvel's mutanten opgaan. Nadat Marvel ze even links leek te laten liggen, zijn de X-Men helemaal terug en zullen zeker fans van de meer klassieke X-Men-periode onder Chris Claremont hiervan smullen. Ook zeer handig: Marvel heeft een redelijk uitgebreide geschiedenis van de X-Men achteraan deze issue bijgevoegd voor nieuwe lezers. Must-read!

X-Men Gold #1 bij Archonia.com

Alles over Marvel's X-Men lees je in onze START TO READ.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.