Random Article


Marvel jaagt veel tekenaars tegen zich in het harnas

 

Posted 04/04/2017 by

Het voorbije weekend organiseerde Marvel een bijeenkomst voor 300 van haar grootste comics verkopende klanten. Er werd vanuit de winkeliers een signaal gegeven dat er onder hen en onder hun klanten veel ergernis was over het feit dat er tegenwoordig geen serieuze runs meer lijken te zijn dewelke worden gemaakt door een vast team van creatievelingen. Iets waar men zich bij Marvel in kon vinden.

Marvel ondervindt serieuze concurrentie van creator-owned werk en de topschrijvers en artiesten uit hun stal hebben de neiging om veel op en neer te hoppen tussen superheldentitels en andere soorten comicbookwerk. En.. het is, volgens Marvel's editor-in-chief Axel Alonso, lastiger geworden om tekenaars in de markt te zetten als toppers. Of zoals de man het letterlijk zei:

Er zijn minder tekenaars die een rechtstreekse invloed op de verkoop uitoefenen dan schrijvers en ze zijn moeilijker te promoten. We hebben geen Wizard Magazine meer dat elke maand een lijst samenstelde met de 10 populairste tekenaars van dat moment. We kunnen onze tekenaars hypen zoveel we willen, maar ik weet eigenlijk niet of we weten hoeveel tekenaars, behalve misschien pakweg een McNiven en Coipel, nog echt doorslaggevend zijn voor de verkopen van een serie.

Nu kan Marvel Comics in hun verkoopcijfers meteen de invloed van bepaalde creatievelingen terugzien dus je hoeft op zich niet aan deze bewering te twijfelen. Daar staat tegenover dat Marvel zelf schuldig is aan een gebrekkige marketing van haar artiesten. Niet alleen door meerdere artiesten te laten werken aan dezelfde verhaallijn, maar ook door niet veel meer te doen dan het rondpompen van persberichten naar dezelfde websites. Als we de reacties van diverse tekenaars op sociale media mogen geloven dan zal de uitspraak van Alonso niet zonder gevolgen blijven. De mogelijke winnaar van dit alles? DC Comics…

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.