Random Article


Review: Inhumans – Prime #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar: ,
 
Inkter: ,
 
Inkleuring:
 
Covertekenaar:
 
Universum:
 
Personages: , , , , , , ,
 
Coverprijs: $4.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
2 total ratings

 

Op zijn best


Goeie set-up voor wat komen zal. Marvel Boy brengt hopelijk wat leven in de brouwerij.

Op zijn slechtst


Tekeningen worden slordiger en slechter naar het einde toe.


Niet alleen de X-Men, maar ook de Inhumans krijgen een nieuwe start onder Marvel’s ResurrXion. Alles (her)begint hier in Inhumans: Prime…

Posted 03/04/2017 by

 
Full Article
 
 

Come with me if you want to be awesome

De grote oorlog tussen de X-Men en de Inhumans zit erop en Marvel stuurt beide groepen weer een andere richting uit met "ResurrXion". Net zoals in X-Men Prime, wordt in deze Inhumans Prime one-shot de nieuwe status quo van Marvel's machtige eeuwenoude ras (voortgekomen uit buitenaardse Kree-experimenten) uit de doeken gedaan en een opzet geleverd voor de verschillende nieuwe Inhumans-reeksen die in de komende maanden van start zullen gaan.

Het gaat niet al te best met de Inhumans. De twee Terrigen-wolken zijn vernietigd, waardoor er even geen nieuwe Inhumans meer kunnen bijkomen. Tevens wordt hun hele gemeenschap omgegooid, vermits koningin Medusa besloot om af te stappen van hun monarchie ten faveure van een meer democratisch verkiezingssysteem. En dan is er nog Maximus The Mad, de broer van koning Black Bolt, die voor opschudding en de obligatoire actiescène komt zorgen…

Ultimates-schrijver Al Ewing levert een uitgebreide proloog tot vooral de opkomende Royals-reeks, waarin de Inhuman Royal Family samen met Noh-Varr (Marvel Boy) de ruimte intrekt op zoek naar meer Terrigen en hun ware afkomst. Een plotlijn die al regelmatig in de Inhumans-comics voorkwam, maar na de laatste Secret Wars heeft Marvel dat stukje geschiedenis gewist. Ewing heeft zich in de Ultimates-reeksen al beziggehouden met de samenstelling van het vernieuwde Marvel-universum, dus is hij een goeie keuze voor de nieuwe reeks waarin hij toch een vrij grote aanpassing aan de Inhumans-geschiedenis heeft gedaan.

Deze one-shot zelf doet gewoon wat het moet doen. Het spijtige aan de zaak is dat de tekeningen van Ryan Sook en Chris Allen steeds slechter en slechter worden naar het einde toe. Alsof ze hun deadline niet meer konden halen en steeds slordiger en sneller moesten tekenen. Het levert een zeer irritante leeservaring op, vooral in de scènes met Medusa en Iso, de nieuwe leidster van de jongere generatie Inhumans op Aarde.

Inhumans Prime is verplicht leesvoer voor de fans van de Inhumans, maar we vragen ons af hoeveel er dat nog zijn na Marvel's mislukte marketingpush voor de Inhumans als "nieuwe mutanten". Andere lezers zijn dan weer beter af met tegenhanger X-Men Prime.

Inhumans Prime #1 bij Archonia.com

Inhumans Prime ligt nu in de winkelrekken.

Royals gaat van start in april, terwijl de soloreeks rond Black Bolt en de samenkomst van de jonge Inhumans als de nieuwe Secret Warriors eraan komen in mei.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.