Random Article


Review: X-Men – Prime #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver: , ,
 
Tekenaar: , , ,
 
Inkleuring: , ,
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum:
 
Personages: , , , , , ,
 
Coverprijs: $4.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
2 total ratings

 

Op zijn best


Ideaal instappunt. Goeie opzet voor wat komen zal. Marvel ziet de X-Men weer graag.

Op zijn slechtst


Onevenwichtig geschreven en getekend.


Marvel ziet de X-Men weer graag en stuurt ze een nieuwe, meer hoopvolle richting uit in ResurrXion. Het startpunt daarvan vind je in deze X-Men Prime…

Posted 30/03/2017 by

 
Full Article
 
 

But we've gotten pretty good at "surviving the experience"

De grote oorlog tussen de X-Men en de Inhumans zit erop en Marvel stuurt beide groepen weer een andere richting uit met "ResurrXion". In deze X-Men Prime one-shot wordt de nieuwe status quo van de mutanten uit de doeken gedaan en een opzet geleverd voor de verschillende nieuwe X-reeksen die in de komende maanden van start zullen gaan. Er verscheen midden jaren 90 ook al eens zo'n X-Men Prime na de Age of Apocalypse-saga en Marvel heeft de afgelopen jaren gelijkaardige specials gedaan toen de mutanten voor een belangrijk keerpunt stonden, bijvoorbeeld toen ze voor het eerst met uitsterven werden bedreigd na House of M, naar San Francisco verhuisden na Messiah CompleX of in twee groepen splitsen na Schism.

Thematisch doet deze X-Men Prime echter zeer hard terugdenken aan het eerste deel van het door Joss Whedon geschreven Astonishing X-Men meer dan tien jaar geleden. Opnieuw is de spilfiguur hier Kitty Pryde, ooit het groentje van de X-Men maar inmiddels een volwassen geworden vrouw en leidster van het team, die na haar tijd bij de Guardians of the Galaxy haar "oude" huis bezoekt en merkt wat er allemaal veranderd is. Ook wordt opnieuw de focus geplaatst op de X-Men, niet als mutanten, paria's, freaks of een met uitsterven bedreigde soort, maar eerst en vooral als gekostumeerde superhelden – net zoals in Astonishing X-Men.

Terwijl Storm haar positie als teamleidster doorgeeft aan Kitty – het nieuwe gezicht van de franchise – als opzet voor het nieuwe X-Men Gold, wordt ook de nieuwe Weapon X-reeks opgezet met een reeks scènes rond Wolverine's oude vijand Lady Deathstrike. De All-New X-Men – jongere, uit het verleden geplukte versies van de originele vijf Cyclops, Jean Grey, Iceman, Beast en Angel – verlaten dan weer het grotere team na enkele sombere onthullingen en zullen het mooie weer maken in de X-Men Blue-serie.

Erg veel verhaal is er niet en de comic springt wat van hier naar daar, mede dankzij de verschillende schrijvers en vooral de erg van kwaliteit wisselende tekenaars, maar X-Men Prime doet gewoon wat het moet doen en levert een oerdegelijke karakterisering van Kitty Pryde. De X-Men zijn terug ware superhelden met een nu wel zeer opvallende en interessante uitvalsbasis in het hartje van New York City, Marvel ziet ze weer graag, ze mogen terug eens wat baseball spelen en gaan al bij al een meer kleurrijke toekomst tegemoet… tot de volgende keer de mutanten met uitsterven bedreigd worden, maar dat is hopelijk nog veraf.

X-Men Prime #1 bij Archonia.com

X-Men Prime ligt vanaf deze week in de winkelrekken.

X-Men Gold #1, X-Men Blue #1 en Weapon X #1 komen eraan in april, terwijl ook All-New Wolverine op de ResurrXion-kar springt vanaf deel #19.

In de maanden daarop volgen nieuwe reeksen voor Cable, Jean Grey, Iceman, Generation X, Astonishing X-Men en een nieuw instappunt voor Old Man Logan.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.