Random Article


Review: Dark Knight III – The Master Race #8

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar: ,
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum:
 
Personages: , , , ,
 
Coverprijs: $5.99 (regular), $12.99 (collector's edition)
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
2 total ratings

 

Op zijn best


Actie wordt weer opgedreven. Wonderlijke Wonder Woman.

Op zijn slechtst


Gaat weer zeer snel voorbij. Verhaal zakt wat in.


Kryptonianen versus Amazones in het achtste en inmiddels voorlaatste deel van DC’s Dark Knight III: The Master Race…

Posted 30/03/2017 by

 
Full Article
 
 

Magic

Na maanden vol marketinggeweld kwam in november 2016 de eerste issue van Dark Knight III: The Master Race eindelijk uit bij DC Comics. Voor deze derde Dark Knight-cyclus zijn Frank Miller en Klaus Janson, het duo achter het legendarische Batman: The Dark Knight Returns (1986), herenigd. Het leeuwendeel van het werk wordt echter gedaan door Brian Azzarello (100 Bullets, Wonder Woman) en Andy Kubert (Detective Comics, Captain America). De serie heeft inmiddels heel wat vertragingen opgelopen en na een wachttijd van enkele maanden zijn we inmiddels aangekomen tot het achtste en voorlaatste deel…

Batman is herboren nadat Superman hem in één van Ra's al Ghul's oude Lazarus Pits dropte. De actie verschuift in deze issue echter naar Themyscira, waar er een heuse clash plaatsvindt tussen de Amazones onder Wonder Woman en het binnenvallende Kryptoniaanse leger. Met de kinderen van Superman en Wonder Woman er middenin…

         

Dit achtste deel drijft de actie weer op en plaats de spotlight op een wonderlijke Wonder Woman, al lijkt alles wel zeer snel voorbij te gaan. Wederom weten Azzarello en Kubert de geest van Frank Miller goed te kanaliseren. Kubert vooral lijkt steeds minimaler te tekenen, terwijl Miller deze keer zelf het eerste deel van een back-upverhaal rond Gotham City's nieuwe politiecommissaris Yindel en de Joker-bende onder leiding van de vooral van zijn/haar naziswastikatieten bekende Bruno voorziet. Het is, zoals gewoonlijk hier, niet zijn beste werk.

Dark Knight III: The Master Race #8 is slechts het eerste deel van de climax tot de reeks (die oorspronkelijk acht delen in plaats van negen zou tellen), waardoor het voorlopig wat lichtjes aanvoelt. Tevens krijg je het gevoel dat het allemaal wat begint in te zakken, alsof het creatieve team wat uitgeput is na al die vertragingen. Hopelijk weet men nog op een hoogtepunt te eindigen.

Dark Knight III – The Master Race #8 bij Archonia.com

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.