Random Article


Review: Mighty Morphin Power Rangers – Vol. 1

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Coverprijs: $19.99
 
Verzamelt: Mighty Morphin Power Rangers #0-4
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
3 total ratings

 

Op zijn best


Een ideale mix van herkenbare en vernieuwende elementen in deze meer dan degelijke Power Rangers-comic. Meer diepgang voor de Rangers.

Op zijn slechtst


De grote lijnen van het verhaal zijn natuurlijk al eens eerder verteld.


It’s Morphin Time! Vooraleer ze de blockbusterwereld veroveren, keerden de Mighty Morphin Power Rangers al terug bij BOOM! Studios in hun nieuwste comicbookreeks. Onze recensie lees je hier! Go Go Power Rangers!

Posted 26/03/2017 by

 
Full Article
 
 

“Mastodon! Pterodactyl! Triceratops! Saber-tooth Tiger! Tyrannosaurus! Dragonzord!

It's Morphin Time! Vooraleer de teenagers with attitude opnieuw in de bioscoopzalen schitteren, brachten schrijver Kyle Higgins (Nightwing) en artiest Henry Prasetya de Mighty Morphin Power Rangers al opnieuw tot leven in het comicbookmedium. Na enkele eerdere pogingen van Hamilton Comics en Marvel in de jaren 90, is het nu uitgeverij BOOM! Studios die dan ook groots inzet op de cheesy 90s superheldenfranchise. Recent lanceerden ze ook al een cross-over met DC's Justice League (eveneens een andere grote superheldenfilm dit jaar) en zullen ze comics uitbrengen gebaseerd op de nieuwe film, maar hun hoofdreeks zou weleens één van de betere Mighty Morphin Power Rangers-series ooit kunnen afleveren…

Met de eerste afleveringen van de Mighty Morphin Power Rangers-televisiereeks achter de rug bevinden de originele vijf helden, Jason/Rode Ranger, Trini/Gele Ranger, Billy/Blauwe Ranger, Kimberly/Roze Ranger en Zack/Zwarte Ranger, zich nog steeds in Angel Grove. Daar zijn ze hedendaagse studenten aan de Angel Grove High School, samen met de pas bekeerde Groene Ranger, Tommy, die zich nog moet inwerken bij het team op bevel van Zordon. Als het aan aartsvijand Rita Repulsa en haar vele handlangers waaronder Scorpina en Goldar, ligt, zal daar daarentegen niets van in huis komen…

Met bekende elementen zoals onder meer de Power Coins, verschillende Dino- en Megazords, de Putties (ook wel het voetvolk van Rita) en het komische duo Bulk en Skull vormt deze Mighty Morphin Power Rangers-comic een nostalgische terugkeer naar de succesvolle televisieserie uit de jaren 90. Meer 90s invloeden moet je daarentegen niet verwachten, want de reeks speelt zich in het heden af. Op die gimmick na adapteert de comic in essentie het eerste seizoen van de serie, maar gelukkig biedt Higgins ditmaal wel wat meer diepgang.


Samen met het geslaagde tekenwerk van Prasetya en vooral het opvallende kleurwerk van Matt Herms doet het verhaal van Higgins genoeg om je continu vermaakt te houden. En zo hoort het ook met een Power Rangers-comic! Langdurige fans van de franchise en lezers die simpelweg op zoek zijn naar een ideaal instappunt om de Rangers te ontmoeten, vinden met dit eerste volume van Mighty Morphin Power Rangers een keurige introductie en het begin van een iconisch verhaalGo Go Power Rangers!

Mighty Morphin Power Rangers Vol. 1 bij Archonia.com

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.