Random Article


Review: X-O Manowar #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum:
 
Personages:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Ideaal instappunt. Prachtig getekend. Grauwe actie en setting.

Op zijn slechtst


Ontsnapt niet aan enkele clichés.


De nieuwe X-O Manowar #1 levert een nieuw instappunt voor de fans van de Visigoth Aric of Dacia en is de grootste Valiant-lancering van het jaar. Het is ook gewoon een prachtige comic…

Posted 25/03/2017 by

 
Full Article
 
 

I have need of you… One last time.

Sinds zijn debuut in 1992 werd Aric of Dacia in zijn buitenaardse X-O Manowar-harnas één van de belangrijkste namen bij Valiant Entertainment. In 2012 startte zijn soloreeks de heropleving van het Valiant-universum en nu, vijf jaar later, is de nieuwe X-O Manowar #1 de belangrijkste Valiant-release van het jaar. De comic, geschreven door Matt Kindt (Divinity) met tekeningen van Tomas Giorello (Star Wars Empire), speelt zich af in dezelfde wereld als de meer dan 50 delen tellende vorige X-O Manowar-reeks, maar is een ideaal nieuw instappunt.

Eeuwen nadat de Visigoth Aric of Dacia voor het eerst in aanraking kwam met de buitenaardse Vine en zijn X-O Manowar-harnas verkreeg, bevindt hij zich op de planeet Gorin. Hier poogt Aric een rustig, vreedzaam leven te leiden en heeft hij zijn harnas begraven. Het duurt echter niet lang vooraleer de oorlog hem wederom opzoekt en hij als soldaat terechtkomt op de frontlinies…

Deze X-O Manowar #1 is het eerste deel van een driedelige verhaallijn getiteld "Soldier". Per drie delen zal er een nieuw hoofdstuk in de X-O Manowar-saga verteld worden, steeds door Matt Kindt en een wisselende tekenaar. Na "Soldier" volgen nog "General", "Emperor" en "Visigoth", waardoor je al wel kan raden hoe snel Aric zal opklimmen in deze nieuwe oorlog tussen twee buitenaardse facties.

  

Kindt vertelt hier misschien weinig origineels en volgt het typische "oude superheld laat een baard groeien en probeert een rustig leven op te zoeken"-cliché, maar het werkt wel. Nieuwe lezers leren stapjesgewijs wie Aric is en krijgen af en toe glimpsen te zien van zijn verleden, terwijl oudere fans zullen smullen van de verschillende easter eggs en de veranderde setting. Het tekenwerk van Giorello overgiet alles met een Europese sensibiliteit dat doet denken aan het werk van Esad Ribic op Marvel's Thor: God of Thunder-reeks. De planeet Gorin is geen sci-fi paradijs, maar een grauwe wereld die wel wat wegheeft van het tijdperk van het Romeinse Rijk – waar Aric uiteraard vandaan komt. Tevens krijgen we hier zeer gewelddadige en realistische actie voorgeschoteld in de oorlogsscènes. Denk het sci-fi/sueprheldenequivalent van die openingsscène uit Saving Private Ryan.

Valiant heeft opnieuw een pareltje afgeleverd met de inmiddels vierde X-O Manowar #1. Al geruime tijd is het Valiant-universum het toonvoorbeeld van hoe je een superheldenuniversum opstart en beheert en met hun plannen voor Aric het komende jaar lijken ze dit alleen maar te zullen perfectioneren. Ideaal instappunt, deze X-O Manowar #1.

X-O Manowar #1 bij Archonia.com

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.