Random Article


Review: Inhumans Vs X-Men #6

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver: ,
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum:
 
Personages: , , , , , , , ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
2 total ratings

 

Op zijn best


Een groots eindgevecht.

Op zijn slechtst


Grote karakterommezwaai. Plotgaten. In feite dit alles zeer simpel vermeden kunnen worden.


In het laatste deel van de grote oorlog tussen mutant en Inhuman wordt duidelijk dat alles vermeden kunnen worden had Beast gewoon een simpel smsje naar Medusa gestuurd… Onze review van Inhumans Vs X-Men #6 – het zoveelste teleurstellende Marvel-event…

Posted 09/03/2017 by

 
Full Article
 
 

Het All-New Marvel-universum geraakt verdeeld. De Avengers zijn wederom in twee kampen gesplitst in Civil War II en ook de oorlog tussen de Inhumans en de X-Men is losgebarsten. Inhumans Vs X-Men wordt een zesdelige eventreeks (met enkele tie-ins) geschreven door Charles Soule en Jeff Lemire.

Brainfreeze gidst je naar goede gewoonte doorheen de verhaallijn, met deze week de review van de finale in Inhumans Vs X-Men #6.

INHUMANS VS X-MEN PRIMER: DEATH OF X & IVX #0

INHUMANS VS X-MEN #1

INHUMANS VS X-MEN #2

INHUMANS VS X-MEN #3

INHUMANS VS X-MEN #4

INHUMANS VS X-MEN #5

 

What? Why didn’t they tell us, Iso? We would have found a solution.

Nadat de X-Men er één vernielden in Death of X, zweeft er nog steeds een tweede Terrigen Cloud over onze planeet. De Terrigen Mists in de wolk zorgen ervoor dat jonge Inhumans hun buitengewone gaven verkrijgen, maar het nadeel is dan weer dat het gas dodelijk blijkt te zijn voor mutanten. Beast, de residente wetenschapper van zowel de X-Men als de Inhumans, zocht naarstig naar een oplossing, maar faalde. Binnen twee weken is de Aarde onbewoonbaar voor mutanten…

De finale strijd in de oorlog tussen Inhuman en mutant wordt gestreden. Het gevecht vindt plaats in IJsland en kent slachtoffers aan beide kanten. Uiteindelijk komt het neer op een strijd tussen een wraakzuchtige Emma Frost en Inhuman-koningin Medusa, die plots wel begrip toont voor de situatie van de X-Men en de toekomst van haar eigen ras op het spel zet…

Inhumans Vs X-Men #6 levert enerzijds een waardig eindgevecht tussen de twee teams met mooie platen van Leinil Yu, maar het gaat aan een sneltreinvaart vooruit en erg veel leuke karaktermomenten zijn er niet. We hadden het inmiddels moeten zien aankomen, maar alweer stuikt een Marvel-event ondanks een sterk begin volledig in elkaar in het laatste deel. Vooral de reactie van Medusa doet uitschijnen dat dit allemaal vermeden had kunnen worden en, zoals vele events de laatste tijd, volstrekt onnodig was. Het enige dat Beast had moeten doen was een smsje sturen naar Medusa. Sterker nog, de X-Man woonde bij de Inhumans en zag de koningin iedere dag! Gewoon even vermelden dat Terrigen dodelijk was voor mutanten was teveel gevraagd? Verder gaat men nog over tot de orde van de dag en zet men enkele toekomstige verhaallijnen op (lees: gaat men opnieuw naar een herkenbare status quo), maar tegen dan zal je aandacht als lezer al ferm verslapt zijn.

Teleurstellend, alweer.

IVX #6 bij Archonia.com

 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.