Random Article


Review: Royal City #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
1 total rating

 

Op zijn best


Een mooi, integer drama.

Op zijn slechtst


Kan Lemire zijn reeks afmaken?


In Royal City keert Jeff Lemire bij Image terug naar de ingetogen familiedrama’s die hij in het begin van zijn carrière maakte. Het levert alvast een zeer volwassen comic op…

Posted 07/03/2017 by

 
Full Article
 
 

I mean, this is Royal City..

Na het lezen van Royal City blijf je vooral zitten met één vraag: heeft schrijver/tekenaar Jeff Lemire (The Underwater Welder, Extraordinary X-Men, Moon Knight) ballen van staal of leeft hij in een eigen bubbel? Met Royal City keert Lemire terug naar het type comic waarmee hij zijn debuut maakte. Ingetogen familiedrama’s zoals het bekroonde Essex County. Titels die uit het leven zijn gegrepen. En laat Image Comics de laatste jaren nu niet bepaald een uitgever zijn geweest voor dit type comic. Maar Lemire moest en zou deze titel maken.

Royal City 001-coverHet verhaal draait om het plattelandsstadje Royal City. Een type stad dat je sinds de verkiezing van Donald Trump wel vaker voorbij hebt zien komen in de media. Een klein stadje waar het hart wordt gevormd door de fabriek die bijna aan alle inwoners werk bood. De tijd heeft niet stilgestaan en door de voortschrijdende technologische ontwikkelingen heeft de fabriek een groot deel van haar personeel al afgestoten en is het nog maar de vraag of deze fabriek, en dus ook het stadje, nog een toekomst heeft. In deze setting volgen we een familie: de Pikes. Twee ouders met elk hun eigen teleurstellingen in het leven en dan ook nog de twee volwassen kinderen die beide een haat-liefdeverhouding met Royal City en hun ouders hebben. Wanneer hun vader wordt getroffen door een hersenbloeding komen ze weer bij elkaar en worden oude wonden opengereten..

En! Ze worden ieder ook nog eens gekweld door beelden van hun verdronken broertje/kind in diverse stadia van zijn ontwikkeling. Let vooral ook op de tekeningen omdat Lemire hints over het verhaal in de achtergronden heeft gestopt.

Het is een mooi, integer verhaal met een bittere bijsmaak omdat je als lezer altijd wel iets van je eigen leven gereflecteerd ziet in de pagina’s. Heeft het echter een toekomst bij Image? Dat wordt heel interessant om te volgen.. Als Lemire deze reeks kan afmaken dan is Image Comics (en diens publiek) pas echt volwassen geworden…

Royal City #1 bij Archonia.com

Royal City 001 1

Royal City 001 2

Royal City 001 3

Royal City 001 4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.