Random Article


Review: Spider-Man – Homecoming Prelude #1

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum: ,
 
Coverprijs: $2.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Als je "Captain America: Civil War" goed vond en wel eens vluchtig in stripvorm wou lezen, is dit de comic voor jou!

Op zijn slechtst


Overbodig. Haast geen Spidey in een Spider-Man-comic.


Zal Marvel ooit een goede prelude-comic voor hun filmuniversum uitbrengen? Voorlopig nog niet, na dit eerste deel van Marvel’s Spider-Man: Homecoming Prelude. Onze recensie lees je hier…

Posted 03/03/2017 by

 
Full Article
 
 

This is it, Peter. The moment you’ve been preparing for. You can’t just wait around and do nothing anymore.

Marvel Studios movie tie-in-comics. Iedereen kent ze wel, maar weinigen lezen ze ook. Vaak is dat terecht,Cover Prelude Spider-Man gezien het ondermaatse creatieve team of simpelweg de overbodige insteek van de tie-in. Weet Marvel met dit eerste deel van Spider-Man: Homecoming Prelude dat oud zeer te verhelpen? Absoluut niet…

Na zijn filmverschijning is dit het langverwachte eerste verhaal na Captain America: Civil War voor Tom Hollands Peter Parker/Spider-Man. Jammer genoeg verschijnt hij in slechts een kwart van de pagina’s. Deze tie-in adapteert dan ook grotendeels het filmscenario van Christopher Markus en Stephen McFeely met dus een overdaad aan scènes die we al in de film zagen. In principe is deze Prelude meer een korte adaptatie van Captain America: Civil War met hier en daar wat meer aandacht voor Spidey. De letterlijk overgenomen dialoog uit de Marvel-blockbuster helpt alvast niet om dat idee weg te werken…

Spider-Man-Homecoming-Prelude-2-1-384x253

Geen originaliteit of enig nieuw materiaal dus in dit “schrijfwerk” van Will Corona Pilgrim. Ook op artistiek vlak zal Spider-Man: Homecoming Prelude maar weinig potten breken. Todd Nauck kan simpelweg beter. Een aanrader is dit eerste nummer dus niet. Nochtans was deze tie-in de ideale gelegenheid om Spidey’s oorsprongsverhaal binnen Marvel’s filmuniversum of hun versie van oom Ben te tonen. Dat belooft voor het tweede (en tegelijk ook laatste) deel, waarin waarschijnlijk gewoon het luchthavengevecht van Captain America: Civil War nog eens dunnetjes wordt overgedaan…

Spider-Man: Homecoming Prelude #1 bij Archonia.com

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.