Random Article


Review: The Clone Conspiracy – Omega

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver: , ,
 
Tekenaar: , ,
 
Inkter: , ,
 
Inkleuring: ,
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum: ,
 
Coverprijs: $4.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Een overgangsdeel naar de volgende interessantere verhaallijnen voor Spider-Man en Ben Reilly.

Op zijn slechtst


Best overbodig. Zure nasmaak na het zwakke einde van "The Clone Conspiracy"


Marvel komt nog met een epiloog voor de verhalen van Spider-Man en Ben Reilly/ Scarlet Spider na “The Clone Conspiracy”. Niet dat dat echt nodig was… Onze recensie lees je hier!

Posted 02/03/2017 by

 
Full Article
 
 
Clone Conspiracy Omega Cover

De cover van The Clone Conspiracy: Omega.

Enkele maanden terug ging het nieuwste Spider-Man-event van start. Na onder meer grootschalige verhalen zoals Spider-Island, Ends of the Earth of Spider-Verse beloofden Spider-Man-veteraan Dan Slott (The Amazing Spider-Man, The Superior Spider-Man) en artiest Jim Cheung (Scion, Young Avengers) met The Clone Conspiracy opnieuw een intiemer event, dat eveneens de terugkeer van heel wat fan-favoriete personages zoals Dr. Otto Octavius, Gwen Stacy en The Jackal zou betekenen.

De vijfdelige minireeks met tie-ins in The Amazing Spider-Man #19 tot en met #23 alsook The Amazing Spider-Man Annual #1, betekende bovendien de controversiële wederontmoeting met klonen. Meer over die passage in Spideys geschiedenis vind je in onze recensie van Spider-Man: The Real Clone Saga en onze uitgebreide special over Spider-Man in de jaren 90.

 

Amazing-Spider-Man-Dead-No-More-The-Clone-Conspiracy-Omega-1-Marvel-Now-Spoilers-Preview-0-banner-e1488111818146

The Clone Conspiracy is ten einde, maar de gevolgen zijn nog duidelijk te voelen. Deze The Clone Conspiray: Omega bestaat uit drie kortverhalen, respectievelijk “Collateral Damage” door Dan Slott, Christopher Gage en Cory Smith, “Give us a Wink” door Peter David en Mark Bagley (het team achter de nieuwe Scarlet Spider-comic) en “King’s Favor” door Dan Slott en Stuart Immonen (het creatieve team dat vanaf deze maand The Amazing Spider-Man verzorgt). Elke episode kaart wel één van de problemen na het klonendebacle aan, waaronder de slachtoffers, zoals The Rhino, maar ook Spider-Man, Ben Reilly en hun volgende avonturen.

In elke zin van het woord is deze Omega-one-shot een overgangsnummer naar de komende verhaallijnen. Na deze one-shot splitst het verhaal zich dan ook op. In The Amazing Spider-Man #25 begint Spider-Man/ Peter Parker aan zijn volgende conflict met Norman Osborn als schurk. Het relaas van Ben Reilly/Scarlet Spider zet zich dan weer verder in Ben Reilly: The Scarlet Spider #1 eind april. Al bij al is deze Omega een eerder zwak aanhangsel van een nog zwakkere conclusie in het vijfde deel van The Clone Conspiracy.

The Clone Conspiracy: Omega bij Archonia.com

 

Overige recensies van The Clone Conspiracy en TIE-INS vind je hier:

THE CLONE CONSPIRACY #1

THE CLONE CONSPIRACY #2

THE CLONE CONSPIRACY #3

THE CLONE CONSPIRACY #4

THE CLONE CONSPIRACY #5

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.