Random Article


Review: The Old Guard #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
2 total ratings

 

Op zijn best


Goede samenwerking tussen de tekenaar, inkleurder en de letteraar.

Op zijn slechtst


Het is een verzameling van stokpaardjes van schrijver Greg Rucka.


Greg Rucka keert terug naar enkele van zijn stokpaardjes in de nieuwe Image-titel The Old Guard, over vier huurlingen die dan ook nog eens onsterfelijk blijken te zijn…

Posted 27/02/2017 by

 
Full Article
 
 

I’m going to find a shower and someone to share it with.

The Old Guard wordt geschreven door Greg Rucka (Lazarus, Black Magick) en getekend door Leandro Fernandez (The Punisher, The Discipline). Beide heren kennen elkaar van een gezamenlijke run op Rucka’s reeks Queen and Country. Dat is belangrijk om te vermelden omdat het ook iets zegt over deze nieuwe Image-comic.

Het verhaal draait om het viermanschap van Andy, Nicky, Joe en Booker. Deze huurlingen zijn bereid om voor het juiste bedrag bepaalde klussen op te knappen. Er is echter iets wat praktisch niemand weet. Dit gezelschap is al vele eeuwen bij elkaar omdat ze onsterfelijk zijn en met name Andy, de frontvrouw van het gezelschap, baalt hier enorm van. Ze worden gerekruteerd voor een nieuwe missie die hun wereld op zijn kop zal zetten…

The Old Guard 001-cover

Wanneer je bekend bent met het werk van Rucka dan kun je, met wat slechte wil, stokpaardjesbingo spelen. De hoofdpersoon is een vrouw in een positie van macht en heeft banden met een overheidsdienst. Ze is solistisch ingesteld en op sommige gebieden bijna mannelijk. Dit geldt voor praktisch alle hoofdpersonages uit Rucka’s reeksen. Als kers op de taart lijkt het erop dat ze onsterfelijk is en dat doet weer denken aan Lazarus. Deze comic is voor een deel dan ook voorspelbaar. Wat wel voor The Old Guard spreekt is dat men de tijd neemt om dit verhaal op een heldere manier op te bouwen. Je blijft niet met vragen zitten over de personages of de setting en je begrijpt meteen hoe het in elkaar steekt.

Fernandez vormt trouwens een goed team met inkleurder Daniela Miwa en letteraar Jodi Wynne. Wat opvalt is het verschil in lichtval tussen de stedelijke scènes en de delen in de woestijn. Niet veel inkleurders denken daaraan, Miwa is een van de weinige uitzonderingen hierop. Ook de letteraar dient vermeld te worden. Te vaak zijn het veredelde dtp’ers die de tekstballonnen plaatsen. Wynne denkt mee en geeft met haar letters heel subtiel aan wanneer er wordt gesproken in een andere taal of wanneer de personages zich in een andere omgeving bevinden.

Als pakketje verdient deze comic dan ook iets meer dan drie sterren. Ook al is het allemaal niet bijster origineel en piste Rucka behoorlijk naast de pot door zijn Black Magick te pauzeren ten faveure van een nieuwe run op DC’s Wonder Woman. For shame, sir! Het is te hopen dat hij deze serie wel gewoon afmaakt.

The Old Guard #1 bij Archonia.com

The Old Guard 001-1

The Old Guard 001-spread

The Old Guard 001-2

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.