Random Article


Review: Sun Bakery #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Coverprijs: $4.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Verhaaltjes zijn erg creatief.

Op zijn slechtst


Het tekenwerk is uitzonderlijk slordig.


Corey Lewis brengt een nieuwe editie van zijn anthologiecomic Sun Bakery uit bij Image Comics. Wij zijn echter niet onder de indruk…

Posted 26/02/2017 by

 
Full Article
 
 

Dude! I’m like..freaking immortal!

Sun Bakery 001-coverCorey Lewis is een culttekenaar wiens naam vooral werd gemaakt met het tweedelige Shark Knife bij Oni Press. Qua stijl en vooral reputatie hoort hij bij de nieuwere generatie tekenaars zoals Brandon Graham (Island, King City), Giannis Milonogiannis (Prophet) en James Stokoe (Orc stain, Moon Knight). Mensen wiens comics al tekenend verzonnen lijken te zijn.

In het verleden maakte Lewis al eens een anthologiecomic getiteld Sun Bakery, dewelke hij financierde met een Kickstartercampagne. Nu kiest hij ervoor om een nieuwe Sun Bakery meteen bij Image Comics te publiceren. Wat Lewis probeert is om een Shonen Jump-achtig blad te maken met louter en alleen verhalen uit zijn pen. In deze issue start Lewis drie vervolgverhaaltjes:

  • Arem gaat over een astronaute die op een vreemde planeet rondloopt en daar plaatjes schiet van de wezens.
  • Met Dream Skills laat Lewis een oude pet peeve van hem zien: pistolen versus zwaarden. Hoe zou een wereld eruit zien zonder geweren maar met zwaarden die tevens als statussymbool fungeren?
  • Bat Rider is het verhaal van een jongen met liefdesverdriet en een levend skateboard.

Het moet worden gezegd dat de verhaaltjes erg creatief zijn. Maar Lewis vliegt uit de bocht met het tekenwerk. Twee van de drie zijn echt ondermaats getekend. Het lijkt binnen een uurtje gemaakt te zijn en dat is simpelweg geen compliment. Ook het beperkte kleurenpalet speelt mee waardoor sommige pagina’s slordiger ogen dan eigenlijk zou moeten. Dit is meer werk voor een smallpresstekenaar op een beurs. Niet iets wat je bij een uitgever met het statuut van Image zou verwachten.

Sun Bakery #1 bij Archonia.com

Sun Bakery 001-1

Sun Bakery 001-2

Sun Bakery 001-3

Sun Bakery 001-4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.