Random Article


Review: Earthling Steve and the Book of Power

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
3 total ratings

 

Op zijn best


Gebrek aan dialoog is een interessant gegeven. De wereld en cultuur van de buitenaardse wezens.

Op zijn slechtst


Het tekenwerk is wennen.


Na het interview nu de recensie van de nieuwe Belgische graphic novel, Earthling Steve!

Posted 26/02/2017 by

 
Full Article
 
 

Give me your knowledge!

Een tijdje terug hadden we het al met bedenker-schrijver-tekenaar Steve Van Assche over zijn nieuwe sci-fi-graphic novel: Earthling Steve and the Book of Power. Een recensie van deze comic van eigen bodem en het ongelooflijke éénmansproject kon dan ook niet uitblijven:

 

Earthling Steve

De ruimte. Een eenzame astronaut is op zoek naar buitenaards leven en wordt gewekt uit zijn cryosleep. Met zijn hoogtechnologische ruimteschip knalt hij de atmosfeer van de zandplaneet “Zen” binnen. Na een plotse crash lijdt onze mysterieuze hoofdfiguur aan geheugenverlies, maar op hulp van de inheemse bevolking hoeft hij alvast niet te rekenen…

Het verhaal van Earthing Steve is vrij rechttoe rechtaan. Je hebt je protagonist die in een vreemde wereld terechtkomt, gevangen wordt gehouden en enkele wrede veroveringsplannen moet weten te stuiten. Gelukkig wordt het traditionele verhaalstructuur doorbroken met een flashback, dewelke de zaken jammer genoeg niet zo bijster veel duidelijker maakt. Een grote oorzaak hiervan, maar tevens ook iets wat de graphic novel interessant en vernieuwend houdt, is het gebrek aan dialoog. Enkel de broodnodige informatie wordt meegegeven, wat natuurlijk eveneens ten koste gaat van de uitdieping van de personages…

Hoewel het tekenwerk best wennen is, is het designwerk van de wereld in Earthling Steve zeker geslaagd. Van de ruimteschepen tot de wereld en vooral de ruimtewezens: het is simplistisch, maar visueel aantrekkelijk. Vooral het achtergrondverhaal van de aliens, met onder meer aandacht voor hun religie, resulteerde in een van de interessante ideeën, sterk uitgevoerd qua zowel schrijf- als tekenwerk. Stiekem willen we wel wat meer van die wereld zien!

 

Kortom, Earthling Steve and the Book of Power is een inleidend eerste deel volgens het boekje, dat een interessante buitenaardse leefwereld toont. Hoewel het tekenwerk niet voor iedereen weggelegd zal zijn en we liever wat meer uitdieping van het hoofdpersonage hadden gezien, blijft het een titanenwerk om een dergelijke graphic novel van 112 pagina’s met nauwelijks dialoog op je eentje te maken.

Ontdek Earthling Steve op Facebook 

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.