Random Article


Review: Inhumans Vs X-Men #5

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver: ,
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum:
 
Personages: , , , , , , , , , ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
1 total rating

 

Op zijn best


Leuke karaktermomenten. Goede opzet voor een spetterende climax.

Op zijn slechtst


Dondert zeer snel vooruit.


Marvel zet een spetterende climax op voor de oorlog tussen de Inhumans en X-Men in dit vijfde en voorlaatste deel van IvX…

Posted 23/02/2017 by

 
Full Article
 
 

Het All-New Marvel-universum geraakt verdeeld. De Avengers zijn wederom in twee kampen gesplitst in Civil War II en ook de oorlog tussen de Inhumans en de X-Men is losgebarsten. Inhumans Vs X-Men wordt een zesdelige eventreeks (met enkele tie-ins) geschreven door Charles Soule en Jeff Lemire.

Brainfreeze gidst je naar goede gewoonte doorheen de verhaallijn, met deze week de review van Inhumans Vs X-Men #5 en de tie-ins in UNCANNY INHUMANS, UNCANNY X-MEN en EXTRAORDINARY X-MEN.

INHUMANS VS X-MEN PRIMER: DEATH OF X & IVX #0

INHUMANS VS X-MEN #1

INHUMANS VS X-MEN #2

INHUMANS VS X-MEN #3

INHUMANS VS X-MEN #4

 

ivx5

We don’t want to miss the big fight.

Nadat de X-Men er één vernielden in Death of X, zweeft er nog steeds een tweede Terrigen Cloud over onze planeet. De Terrigen Mists in de wolk zorgen ervoor dat jonge Inhumans hun buitengewone gaven verkrijgen, maar het nadeel is dan weer dat het gas dodelijk blijkt te zijn voor mutanten. Beast, de residente wetenschapper van zowel de X-Men als de Inhumans, zocht naarstig naar een oplossing, maar faalde. Binnen twee weken is de Aarde onbewoonbaar voor mutanten…

In de vorige delen zagen we de goed gecoördineerde aanval van de X-Men op de Inhumans, maar nu begint het tij te keren en vechten de Inhumans terug. In dit vijfde en voorlaatste deel toont Karnak aan Jean Grey en Fantomex waarom hij de gevaarlijkste Inhuman van ze allemaal is, wordt Medusa herenigd met de gevangen genomen Black Bolt, meet Gorgon zich met Colossus en krijgt Forge hulp uit onverwachte hoek…

Inhumans Vs X-Men #5 luidt de weg naar de finish in met de opzet voor een groot gevecht tussen mutant en Inhuman, wanneer de tweede Terrigen-wolk nadert. Er wordt tevens wat van kant gewisseld, terwijl sommige personages – zoals Havok, de jonge Cyclops en de jonge Inhumans – hun stem der rede laten weerklinken. Er gebeurt enorm veel en alles gaat aan een sneltreinvaart vooruit, maar het levert wel één van de beste delen van deze miniserie tot hiertoe op. Laat die spetterende climax maar komen…

IVX #5 bij Archonia.com

Binnen twee weken zijn we er weer met de review van Inhumans Vs X-Men #6 en de laatste tie-ins.

 

TIE-INS?

ivx5tieins

  • UNCANNY INHUMANS #19 (Charles Soule/Kim Jacinto): Maximus The Mad en zijn crew, waaronder nu ook de Inhuman Royal Triton, zetten hun tocht verder om nieuwe Terrigen te creëren. Zoals altijd, wordt het verhaal gedragen door Maximus zelf. Geen broodnodige tie-in, maar wel fun.
  • UNCANNY X-MEN #18 (Cullen Bunn/Edgar Salazar): Een karakterstudie van Shen Xorn tijdens de bezetting van New Attilan, met ook Sebastian Shaw en Archangel in belangrijke rollen. Erg veel gebeurt er niet, dus enkel interessant wanneer je fan bent van deze drie personages.
  • EXTRAORDINARY X-MEN #19 (Jeff Lemire/Eric Koda): Speelt zich af tijdens het gevecht tussen de X-Men en Inhumans in IJsland op het einde van IvX #5. De issue focust zich op Magik en haar grote broer Colossus. Magik vecht op twee fronten, één in de echte wereld tegen Crystal van de Inhumans en één in de wereld van haar magische zwaard – waar haar voormalige protégé Sapna op de ergst mogelijke moment haar komt lastigvallen. Leuke tie-in vermits we hier wat meer te zien krijgen van het grote gevecht, maar uiteindelijk is deze enkel bestemd voor de fans van Illyana Rasputin.
 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.